Chuchle bude patřit dostihovému mládí

Praha - Nedělní dostihové odpoledne ve Velké Chuchli, které opět nabízí program osmi dostihů a odstartuje ve 14 hodin, tentokrát představí především nejmladší dostihový ročník, tedy dvouleté koně. Jim vedle dalších dvou dostihů patří také vrchol celého programu, 68. ročník Gerschova memoriálu Conseq Invest na 1400 metrů o 187 tisíc korun.

Ve startovním poli osmi koní je favoritem hnědák Jazz Dancer, který dosud prohrál jen v premiérovém startu, ale další dva dostihy s převahou vyhrál.

V sedle bude mít svěřenec úspěšného žokeje nedávné minulosti Dalibora Töröka předloňského jezdeckého šampiona Jaroslava Donovala.

"S Jazz Dancerem budeme v neděli favority na vítězství, to je po jeho dosavadních výkonech jasné, ale u dvouletých koní nikdy nevíte, jejich forma se měnívá a některý ze soupeřů se může najednou více zlepšit," říká Donoval.

Koněm, o kterém Donoval mluvil, by mohl být například polský rodák Jacuzz, jehož povede naopak loňský žokej-šampion Dušan Andrés.

Zajímavou podívanou slibuje i Cena fondů Parvest, v níž, ačkoliv jde o dostih druhé kategorie, změří síly hned tři příslušníci nejvyšší třídy - mezinárodní vítěz Soderano, letos v létě třikrát neporažený City Hall a po zdravotní pauze navracená klisna Kadra.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž