(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: David Peltán, MAFRA

Mečbol. Ale futsalisté Chrudimi zůstávají v sérii s Litoměřicemi bdělí

  • 0
Nic by si nepřáli víc, než aby semifinálovou sérii s litoměřickým Gardenline dnes večer před domácími fanoušky „zavřeli“. Jenže i když mají futsalisté Era-Packu Chrudim, obhájci mistrovské trofeje, za vedení 2:0 na zápasy mečbol, dílčí výsledky (5:4 a 4:2) napovídají, že postup přes litoměřického soka ještě zdaleka není hotový.

Vždyť první duel Chrudim doma urvala pro sebe po penaltách a ve druhém ji v hale Gardenline v Lovosicích uklidnil kapitán Lukáš Rešetár až v předposlední vteřině normální hrací doby...

„Před začátkem semifinále jsem věděl, že to bude velmi těžká a vyrovnaná série,“ uvedl Rešetár pro web eFutsal.cz. A pokračoval: „Určitě nemůžu říct, že jsme čekali stav 2:0 po dvou zápasech. Ale věřili jsme si a věříme si dál. V obou zápasech jsme byli většinu doby lepší, z tohoto pohledu je tento stav zasloužený. Velmi důležité bylo vítězství na hřišti soupeře. Na druhou stranu jsme pořád opatrní a víme, že ještě není konec.“

Do série kromě osvědčených českých jmen, jako je právě Rešetár, výrazně promlouvají cizinci, jichž mají Litoměřice na soupisce dokonce víc než Era-Pack. V prvním duelu sice kraloval třemi brankami ze hry a rozhodující penaltou chrudimský Brazilec Éverton, ale gólově se prosadili rovněž litoměřičtí Rafael a Fabricio (ten skóroval i v odvetě v Lovosicích). Pokrytí Rafaela, který vlastní ázerbájdžánský pas, přitom patřilo k zásadním faktorům výhry úřadujícího mistra ve druhém utkání.

„U nás jsme mu předtím dali moc prostoru, to jsme museli změnit. Hráči, kteří ho dostupovali ve druhém zápase, plnili svoji roli velmi dobře. Zejména Matěj Slováček na něj platil a i díky němu se nám podařilo získat několik balónů a následně trestat vstřelenou brankou,“ konstatoval Rešetár.

Chrudimský matador, který už ve vyřazovací části stačil posbírat deset branek a pět přihrávek, nepředpokládá, že by se třetí zápas, který začne v 19 hodin v městské sportovní hale, dosavadnímu průběhu semifinále nějak vymykal.

„Očekávám podobně vyrovnaný zápas, jako byly oba předchozí,“ sdělil Rešetár. „Jsme ve výhodě a soupeř nyní již musí. Chceme potvrdit předešlá vítězství, ale víme, že nás čeká další obtížné utkání,“ doplnil borec, jenž zanedlouho oslaví 34. narozeniny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž