Reportáž skončila 10. 7. 2003 21:53

ČESKO - ŠPANĚLSKO

Světovou ligu volejbalistů z Madridu
komentuje Jaroslav Beránek

19:52
ČESKÁ RÁNA, DO FINÁLE BRÁNA, stojí na velkém transparentu, který v hale rozbalili čeští fanoušci. V obrovké přesile jsou v jednom z rohů i s velkými vlajkami dobře vidět. Slyšet asi nebudou, Španěly bude podporovat uřvaný moderátor, který už teď žhaví atmosféru.
19:47
Španělé budou hrát v červených dresech, čeští reprezentanti v bílých. Teď ale mají oba celky rozcvičkové dresy v modré barvě.
19:44
Trenér Pavel Řeřábek prozradil zpravodaji iDNES přesnou zahajovací sestavu svého týmu: Rak, Jakub Novotný, Marek Novotný, Lébl, Zapletal, Dubš.
19:43
Volejbalisté obou týmů se rozcvičují, hala Vistalegre se rychle zaplňuje.
19:38
Přečtěte si o posledních novinkách v českém táboře: Volejbalisté nastoupí ve vítězné sestavě
19:19
Konečný výsledek: Brazílie - Itálie 3:1 (29, 21, -17, 23). Konečné pořadí skupiny F: 1. Brazílie, 2. Itálie, 3. Bulharsko, 4. Rusko.
19:10
V utkání se Španělskem ještě nenastoupí smečař Petr Pláteník, ačkoliv horečky, jež ho trápily, už polevily. "Mysleli jsme si, že bude hrát, ale nechali jsme to na jeho pocitu. On řekl, že si ještě netroufá," řekl zpravodaji iDNES lékař české výpravy Pavel Prášil.
19:01
V hale už jsou všichni aktéři večerního zápasu. Čeští reprezentanti z povzdálí sledují závěr souboje Brazílie - Itálie.
18:52
Itálie vyhrála v utkání s Brazílií třetí set 25:17 a stala se po Brazílii a Srbsku třetím semifinalistou Světové ligy. O zbývající volné místo se utkají čeští volejbalisté s domácím Španělskem.
18:32
Brazílie - Itálie 2:0 po druhém setu (29, 21)
18:28
Jiří Ponikelský, přestavitel mediálního partnera Českého volejbalového svazu, požádal redakci iDNES o zveřejnění prohlášení k stížnostem čtenářů na nevysílání přímého přenosu.
Vážení volejbaloví příznivci!
Nezbývá mi nic jiného, než reagovat na Vaše stesky a připomínky velice důležitým faktem. Kdyby, ČT velice pružně a ochotně nezareagovala na žádost ČVS o poskytnutí TV prostoru, nikdy by naše reprezentace nedostala možnost, bojovat dnes o postup do semifinále. Prostě by žádná Světová liga nebyla!!! Uvědomte si prosím, že úplně zbytečně urážíte lidi v ČT, kterých kdyby nebylo, tak o našem úspěchu si můžeme nechat jen zdát a kluci by se teď připravovali na soustředění s tím, že by kvalitní soupeři proti nim bojovali jen ve snech.
Svými prohlášeními jen ubližujete českému volejbalu a ohrožujete jeho slibně rozjetou budoucnost!
Pokud máte trošku soudného rozumu a zbytek sil po Vašem vysilujícím e-mailování, určitě se Vy co jste použili tvrdší slova lidem z ČT omluvíte.

S pozdravem Ing. Jiří PONIKELSKÝ, předseda představenstva Sport Bohemia a.s., marketingový partner ČVS. Mailto:jiri.ponikelsky@sportbohemia.cz
18:04
První set zápasu s Itálií vyhrála po dramatické koncovce Brazílie 31:29. Italové měli tři setboly, při jejichž využití už mohli mít semifinále jisté.
17:48
Nečekaně se zdramatizovala i situace ve skupině F, kde Bulhaři překvapivě porazili Rusy a vyřadili je z turnaje. Toto jediné vítězství bude Bulharsku možná stačit k postupu do semifinále. Ve hře je však ještě Itálie, která potřebuje v právě probíhajícím utkání sebrat aspoň jeden set Brazilcům.
17:36
Skupina E má jasného vítěze, tým Srbska a Černé Hory potvrdil svoji suverenitu i v duelu s Řeckem, nad kterým vyhrál 3:1. Poražení z odpoledního utkání jsou naopak poslední. Češi a Španělé bojují o druhé místo, získá ho vítěz, na poměru setů nezáleží.
Sv.liga