České páry ve smíšené čtyřhře dohrály

Paříž - Stolní tenistka Jana Dobešová postoupila do druhého kola dvouhry žen na mistrovství světa v Paříži. V hale Bercy česká hráčka porazila Santos Ligii Silvaovou z Brazílie 4:1 na sety. Už v prvním kole smíšené čtyřhry vypadly oba české páry. Tomáše Konečného s Kateřinou Pěnkavovou porazila rumunská dvojice Constantin Cioti - Adriana Nastaseova 4:1 na sety. Marek Klásek a Alena Vachovcová sice vedli nad Li Ching a Lau Sui Fei z Hongkongu 2:1, ale další tři sady prohráli a v soutěži rovněž skončili.

Petr Korbel má na rozehrání Turka Irfana Tavukcuogla. "Hraje se mi dobře, celkem mi to tady lítá," těšil se Korbel.

V druhém kole by se mohl střetnout s čtrnáctým hráčem světa Liou Kuo-čeng z Číny a v třetím s Korejcem Kim Tchek-so. "Los si nevybereš. Určitě se poperu o každý míč," ujistil Korbel.

Marek Čihák se utká se světovou třicítkou Yuk Cheung z Hongkongu a Josefa Plachého čeká francouzská naděje Damien Eloi. Klásek se pokusí o překvapení na účet Čchuan Chih-Jüan z Tchaj-wanu, který je momentálně pátým hráčem světového žebříčku.

Výsledky:
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo
Dobešová (ČR) - Silvaová (Braz.) 4:1 (-9, 5, 4, 2, 4).
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Cioti, Nastaseová (Rum.) - Konečný, Pěnkavová (ČR) 4:1 (8, 8, -6, 9, 9), Li Ching, Lau Sui Fei (Hongkong) - Klásek, Vachovcová (ČR) 4:2 (-7, 6, -11, 4, 8, 7).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž