BVV pořádají výstavu sportovních potřeb

  • 2
Brno - Brněnské výstavy a veletrhy pořádají od čtvrtka do neděle ojedinělou výstava sportovního vybavení a doplňků Sport Life 2002. V areálu výstaviště se předvede pět oborů: lodě a vodní sporty, fitness, outdoorové a indoroové sporty a street sporty. Akce je přístupná veřejnosti pouze o víkendu. Výjimkou je část zabývající se loděmi, která bude volně přístupná ve všechny dny.

Na ploše o rozloze 25.000 metrů čtverečných se podle pořadatelů představí více než 300 vystavovatelů z jedenácti zemí.

"Přestože zde bude pět segmentů, páteří celého projektu jsou lodě a cyklistika. Našim cílem je vytvořit silnou regionální akci, která by se v budoucnosti stala tradicí," uvedl na úterní tiskové konferenci ředitel výstavy Petr Navrátil.

Zatímco 'vodní' část, která ponese název Boat Brno, se v České republice v této velikosti uskuteční poprvé, cyklistický oddíl bude navazovat na výstavu Bike Vysočina, která se v minulých letech konala ve Žďáru nad Sázavou. "Oproti loňsku bude ale trojnásobně větší," podotkl Navrátil.

Brněnští pořadatelé připravili pro návštěvníky i bohatý doprovodný program. V neděli se uskuteční například mistrovství republiky ve streetballu mužů, exhibice plážového volejbalu, Český pohár v boxu či řada exhibičních vystoupení.

Svou účast v Brně přislíbili například olympijští medailisté ze Sydney Jan Řehula a Rudolf Kraj, nejlepší čeští cyklisté současnosti Ján Svorada a Lada Kozlíková či volejbalistky Eva Celbová a Soňa Nováková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž