Baseballista Anderson vyhrál homerun derby

  • 2
Chicago - Vpředvečer Utkání hvězd baseballové MLB vyhrál Garret Anderson soutěž pálkařů. "Nepovažuji se za specialistu na homeruny, ale vím, že jsem schopen několik míčů za plot poslat. Je však pro mě čest ukázat Americe, co umím" řekl hráč mistrovského Anaheimu Angels. Nekorunovaným králem zůstal podle zámořských agentur Barry Bonds ze San Franciska Giants, přestože se exhibice odmítl zúčastnit.

Anderson ve finále odpálil devět homerunů a o jeden předčil svého soupeře Alberta Pujolse ze St. Louis Cardinals.

Bonds se odmítl homerun derby zúčastnit. Místo toho se s výběrem Národní ligy připravoval na úterní utkání a v tréninku předvedl nespočet homerunů.

"Už jsem dospělý a nemám to zapotřebí," vysvětlil vítěz soutěže z roku 1997, proč
nestartoval.

Klání osmi pálkařů na hřišti U.S. Cellular v Chicagu sledovalo 47.619 diváků. Pujols počtem 26 homerunů od prvního kola po finále vyrovnal rekord soutěže.

Vedle Bondse, který s 73 homeruny drží rekord základní části MLB, ovšem chyběl i Sammy Sosa a podle odborníků homerun derby chyběla šťáva.

Homerun derby se v rámci Utkání hvězd MLB koná od roku 1985 a postupně si získalo velkou prestiž. Baseballisti se schopností odpálit homerun patří v Americe k národním hrdinům, uctívanými legendami jsou Babe Ruth nebo Mickey Mantle. Bonds je jejich
novodobým nástupcem.

Výsledky - Homerun derby MLB:
Finále:
Anderson (Anaheim) - Pujols (St. Louis) 9:8.
Semifinále: Pujols - Giambi (New York Yankees) 14:11, Anderson - Edmonds (St. Louis) 6:4.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž