Hráči týmu Steelers Ostrava (v modrém) v akci.

Hráči týmu Steelers Ostrava (v modrém) v akci. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Naštvaný kouč vyděsil tým, pak si Ostravští pojistili druhé místo

  • 0
V poločase prohrávali 14:21 a hrající kouč Garrett Griffeth si nebral servítky. Mužstvo Ostrava Steelers pak v Pardubicích zabralo, zvítězilo nad domácími Stallions 28:21 a zajistilo si tak definitivně druhé místo po základní části Bitters ligy amerického fotbalu.

„Gary nás o poločase seřval takovým způsobem... Tak naštvaného jsme ho ještě neviděli,“ přiznal Michal Fojtík, opora obrany Steelers. „Úplně nás vyděsil. Pak jsme začali pořádně hrát.“

Díky vítězství v Pardubicích už nemůžou Stallions předstihnout ostravský tým v dostizích o druhé místo po základní části soutěže. V posledním kole můžou Steelers doma v neděli s Prague Lions i prohrát. „Máme remízu s Prague Black Panthers (neporažený lídr soutěže), takže máme o půl bodu více,“ vysvětloval Fojtík.

Druhé místo zaručuje Steelers výhodu domácího prostředí pro semifinálový duel, který bude na programu 8. července.

„Bohužel nemůžeme hrát jako obvykle na stadionu v Porubě, protože tam je naplánovaná údržba trávníku. Semifinále sehrajeme na ragbyovém hřišti v Mariánských Horách,“ podotkl Michal Fojtík, jehož úspěšný obranný zákrok nasměroval v Pardubicích tým k vítězství. „Podařilo se mi vyrazit jejich Američanovi (Reginaldu Langfordovi) míč z ruky. Sebral ho Gabriel Fröhlich a dokulhal s ním pro touchdown,“ líčil lídr soutěže v počtu skládek soupeřova quarterbacka.

V semifinále se Steelers s největší pravděpodobností potkají znovu se Stallions. „Kdybychom teď prohráli s Lions a oni poté v dohrávce porazili Stallions, hráli bychom semifinále s Lions. Ale řekli jsme si, že nic takového dělat nebudeme, že porazíme všechny,“ dodal Fojtík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž