To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou.

Další zápas v rámci čeká svěřenkyně trenérky Hájkové ve čtvrtek, kdy změří síly s francouzským Lyonem. Fenerbahce bude hrát ve stejný den proti polské Gdyni.

Basketbalistky USK Praha měly po polovině utkání skvěle nakročeno k vítězství na půdě silného Fenerbahce, které však ve zbylých dvou čtvrtinách pořádně zabralo a nakonec vybojovalo výhru pro sebe. Basketbalistky tureckého celku vstupovaly do závěrečné desetiminutovky se ztrátou pěti bodů, avšak s nepříznivým stavem si nedělaly těžkou hlavu a během pár minut ho překlopily na svou stranu, nakonec zvítězily o sedm bodů. Obrat řídila především Satou Saballyová, jež zapsala do statistik 30 bodů. Na druhé straně byla nejlepší střelkyní s 16 body Allysa Thomasová.

Konec zápasu.

39:49

Brionna Jonesová, vědoma si ztraceného utkání, zahodila poslední trojku. Míč proletěl pod košem do zámezí.

39:17

Je to jasné, Fenerbahce zvítězí. Trojku naděje zkusila vstřelit Veronika Voráčková, balón od obroučky skočil zpátky do hry.

38:40

Přihrávku Oblakové přetavila v koš Kateřina Elhotová. Ztráta ovšem je sedmibodová, to bude velmi těžké stáhnout.

38:25

Veronika Voráčková udělala chybu v podobě kroků. Na druhou stranu zaútočila Satou Saballyová, jež během vteřiny zamířila a zapsala další dva body.

37:53

Fenerbahce začíná nebezpečně navyšovat náskok. Olcay Cakirová dostala příliš mnoho volného prostoru, jehož využila k milimetrově přesné trojce.

37:28

Střelecká efektivita USK Praha uvadá. Tentokráte nedokázala proměnit svůj hod v body Brionna Jonesová.

36:47

Teje Oblakové se střelecky vůbec nedaří. Na kontě má jen dva body, další tři dalekým pokusem nepřidala.

36:02

Velkou šanci snížit měla Teja Oblaková. Z pod koše ale napálila pouze obroučku, vzápětí Saballyová přispěchala s obranným doskokem.

35:42

Oblaková vzápětí faulovala při útoku a tak opět disponovali výhodou útoku domácí hráčky. Pěknou kombinaci zakončila dvoubodovým hodem McBrideová.

35:10

Družina trenérky Hájkové se dostává zpět na dostřel. Jonesová připravila palebnou pozici pro Oblakovou, jež zprava zasáhla cíl.

34:56

Basketbalistky českého týmu vzápětí ztratily balón, Oblakovou obrala Jasmine Thomasová. Proměnit únik jí nedělalo žádný problém.

34:43

Hráčky Fenerbahce jdou do vedení! Po faulu Elhotové zapsala Kayla McBrideové při trestných hodech stoprocentní úspěšnost.

34:29

S klaksonem oznamujícím konec útoku McBrideová faulovala Voráčkovou, která bohužel obě šestky minula.

34:03

Satou Saballyová v posledních okamžicích táhne domácí. Klamavým pohybem zmátla Jonesovou a z pod koše snad ani nemohla minout.

33:46

Avšak USK Praha přichází s rychlou odpovědí. Alyssa Thomasová ukázala individuální dovednosti, krásný nájezd zakončila na jedničku.

33:39

Je vyrovnáno! Oblaková faulovala Jasmine Thomasovou a hlavní rozhodčí nařídil dva trestné hody. Domácí basketbalistka nezaváhala!

33:10

Satou Saballyová podnikla rychlý protiútok, který nakonec sama zakončila. A úspěšně.

32:45

Avšak Cecilia Zandalasiniová nedokázala využít zaváhání soupeřky, ani ona nedokázala hodit míč do cílového zařízení.

32:32

Brionna Jonesové zůstala úplně volná na čáře trestného hodu, jenže neměla štěstí, o desku nedokázala balón uklidit do koše.

31:59

Marija Rezanová musela střílet, čas vymezený pro útok se totiž chýlil ke konci. Z těžké pozice zasáhla jenom obroučku.

31:26

Zpoza desky neproměnila hod Rezanová. Balón se k ní ovšem vrátil díky velké bojovnosti Thomasové, napodruhé se Slovinka nemýlila.

30:58

Koš s faulem dokázala vybojovat Satou Saballyová. Nařízenou šestku proměnila Saballyová s ledovým klidem.

30:17

Premiérový hod čtvrté čtvrtiny obstarala Rezanová. Ze středu vystřelila nadějně, balón však po obroučce sjel mimo koš.

30:01

Začala čtvrtá čtvrtina.

30:00

Třetí čtvrtina skončila.

29:50

Jasmine Thomasová proměněnou trojku snižuje. Je ale jasné, že do závěrečné čtvrtiny půjdou hráčky českého týmu ve vedení.

29:32

Svěřenkyně trenéry Hájkové odskakují do osmibodového náskoku. Útočný doskok a přesný hod zaznamenala Alyssa Thomasová.

29:04

A další koš USK! Rezanová vystihla rozehrávku a posunula do úniku Dojkićovou, jež si počínala s velkým přehledem.

28:39

Basketbalistky českého týmu si i nadále drží vedení. Kateřině Elhotová se středem otevřela dálnice, zkušená hráčka této skutečnost využila na výbornou.

28:25

Domácí hráčky mohli jít do vedení, na ruce měla koš Satou Saballyová. Jenže minula, následně dobře doskočila Dojkićová.

27:26

Rozdíl už je pouze dvoubodový. Satou Saballyová vybojovala koš s faulem, trestný hod ovšem nedokázala proměnit.

27:14

Basketbalistky Fenerbahce se dostávají na kontakt! Jasmine Thomasová zariskovala, ale měla štěstí, její trojka se svezla po obroučce a spadl do koše.

26:44

Domácí přišly s rychlou odpovědí. Jasmine Thomasová využila své rychlosti, proběhla kolem Thomasové i Elhotové a z plného běhu přidala dva body.

26:22

Veronika Voráčková si krásně naběhla pod koš, kam také dostala nahrávku od Elhotové. Češka vystřelila neomylně.

26:04

Rozdíl padá pod deset bodů! Thomasové tentokráte v roli asistentky předala balón Saballyová, jež zleva trefila čistou trojku.

25:41

Hráčky tureckého celku se však určitě nevzdají bez boje. Canitezovou sice osobně bránila Elhotová, i přes ni ale Turkyně dokázala zamířit přesně.

24:59

Fenerbahce sice přidává dva body zásluhou přesného hodu Jasmine Thomasové, jenže na soupeřky pořád ztrácí dvouciferný počet bodů.

24:36

Saballyová minula a do rychlého protiútoku se vydaly hráčky USK. Voráčková minula, avšak skvěle doskočila Thomasová, předala Voráčkové, ta okamžitě hrála na Rezanovou a tato slovinská hráčka měla pod košem snadný úkol.

23:42

Ofenzivu USK v posledních chvílích překvapivě táhne Veronika Voráčková. Česká basketbalistka k trojce přidává i úspěšný pokus za dva body.

23:37

Na rozdíl deseti bodů snižuje Kayla McBrideová. Tato hráčky si naskočila nad protihráčku a i s nitnou dávkou štěstí hodila míč do koše.

23:15

Jenže za patnáct vteřin Brionna Jonesová přidává další faul a v případě pátého faulu pro tuto basketbalistku zápas předčasně skončí.

23:01

Třetí osobní faul má na kontě Jonesová, která si bude muset dávat pro zbytek střetnutí velký pozor na podobné prohřešky.

22:36

Takhle by to šlo! Alyssa Thomasová našla na pravé straně volnou Veroniku Voráčkovou, jež hodila první úspěšnou trojku USK v utkání!

22:13

Štěstí za tři body zkusila Satou Saballyová. Ta dnes jednu trojku trefila, na druhou si ještě bude muset počkat.

21:59

Alyssa Thomasová byla faulována v průběhu hodu a vykoledovala si tak dvě šestky. Nezaváhala ani jednou.

21:41

Fenerbahce se začíná nebezpečně dotahovat. McBrideová vystihla rozehrávku, vyměnila si míč s Thomasovou, a skórovala.

21:18

Premiérové body zapisuje Cecilia Zandalasiniová. Pěknou akci završila hodem o desku.

20:46

Hosté přicházejí s rychlou odpovědí. Alyssa Thomasová připravila pozici pro Brionna Jonesové, jež potvrdila pověst dobře skórující hráčky.

20:27

První koš druhé poloviny zápasu obstarala domácí basketbalistka Kayla McBrideová. Pod košem nezaváhala.

20:01

Začala třetí čtvrtina.

Basketbalistky USK Praha mají po polovině utkání nakročeno k velmi cennému a poměrně překvapivému vítězství na půdě tureckého Fenerbahce. To vstupovalo do utkání v roli favorita, avšak od začátku utkání tahá za kratší konec provazu, za očekáváním zůstává především Kayla McBrideová. Bude zajímavé sledovat, jaké bude rozložení sil po přestávce, svěřenkyně trenéry Hájkové však zatím působí velmi dobrým dojmem.

20:00

Druhá čtvrtina skončila.

20:00

Důležitý koš Marije Rezanové! Ta musela hodit a stihla to s klaksonem. Balón se svezl po obroučce a nakonec zapadl do koše.

19:39

Kayla McBrideová dnes zůstává za očekáváním. Teď ovšem dokázala předvést pěknou individuální akci, zakončenou hodem o desku do koše.

19:14

Dobrou práci odvedla Satou Saballyová. Dokázala si dát před sokyni tělo a zapsala další dva body. Rezanová soupeřku navíc ještě faulovala, ale šestka minula cílové zařízení.

18:52

Basketbalistky USK otevírají pátou desítku bodů. A to zásluhou Mariji Rezanové, která využila pohledného pasu Elhotové.

18:31

Saballyová si chystala pozici na střelu, nakonec ovšem ještě přihrála na střed Canitezové, jejíž hod za tři body proletěl košem.

18:08

Kateřina Elhotová zkusila opět štěstí zprava, v tomto případě ovšem hodila balón dokonce pod obroučku.

17:50

Rezanová vyslala do velké šance Alyssu Thomasovou, ta ale nedokázala zakončit, spolu s míčem skončila mimo hrací plochu.

17:00

To ale vůbec nevadí! Útočný doskok totiž předvedla Kateřina Elhotová, která ještě před dopadem zpátky na palubovku dokázala zapsat dvojku.

16:50

Thomasová našla pod košem v posledních chvílích skvěle hrající Rezanovou, která zapsala koš s faulem! Bohužel, šestka zůstala neproměněna.

16:34

Veronika Voráčková zapisuje třetí osobní faul a trenérka Hájková ji proto na pár minut stáhla ze hry. Saballyová trefila obě šestky.

16:12

Parádní individuální akcí se prezentovala Rezanová. Krásně se obtočila kolem Saballyové a s pomocí obroučky přidala dva body.

15:47

Satou Saballyová je jednoznačně nejlepší basketbalistkou Fenerbahce. To potvrdila i teď, když proběhla kolem dvou protihráček a ještě stihla ideálně zamířit.

15:25

Marija Rezanová faulovala a nabídla Satou Saballyové dvě šestky. Domácí střelkyně ovšem proměnila jediný.

14:13

Hráčky USK zatím stíhají dobře odpovídat. Jonesová středem uvolnila Rezanovou, která s velkým štěstím o desku zamířila přesně.

14:00

Jubilejní dvacátý bod domácího celku trefila Kia Vaugnová. Prosadila se po pěkném nájezdu z levé strany.

13:38

Domácí neproměnily velkou šanci, hosté trestaly. Přihrávku Oblakové přetavila v koš Dojkićová.

13:25

V zápase byly k vidění jen dvě trojky, obě vstřelily domácí basketbalistky. Tentokráte zacílila přesně Sabalyyová.

12:59

Hráčky USK pokračují v navyšování náskoku! Alyssa Thomasová naznačila střelu, ale nesobecky ještě nahrála lépe postavené Jonesové. Skvělá práce.

12:29

Své první body v utkání zapisuje do statistik Veronika Voráčková. Česká hráčka skórovala z úniku.

11:38

Kateřina Elhotová vystihla očekávanou nahrávku konkurentky a sama následně zkusila trojku. Neuspěla.

11:21

Pod košem Fenerbahce došlo ke střetu mezi Jasmine Thomasovou a Alyssou Thomasovou. Rozhodčí posoudil situaci jako faul domácí basketbalistky.

10:55

Skvělá odpověď. Thomasová pěknou přihrávkou prolomila zónovou obranu soupeřek, dva body připravila pro Jonesovou.

10:41

A tak jako první skórují domácí. Po přihrávce Thomasové zůstala pod košem osamocená Saballyová. S míčem si věděla rady.

10:13

Rozehrávka do druhé čtvrtiny patřila hostům. Bohužel Thomasová minula cíl a obranný doskok předvedla Stokesová.

10:01

Začala druhá čtvrtina.

10:00

První čtvrtina skončila.

09:56

Basketbalistky USK Praha ještě čtyři vteřiny před koncem první čtvrtiny navyšují vedení na deset bodů! Kolem soupeřky se obtočila a z pod koše nezaváhala Jonesová.

09:22

Kia Vaughnová vzápětí faulovala, Brionna Jonesová dostala příležitost dvou trestných hodů. A nezaváhala.

09:11

Domácím se přestalo dařit při střelbě. Nyní minula Vaugnová, s obranným doskokem přispěchala Thomasová.

08:54

Alyssa Thomasvá je při chuti! Skvěle vystihla rozehrávku a dostala se do úniku, který zakončila chladnokrevně, navíc s faulem. Proměnila i trestný hod.

08:36

Cecilia Zandalasiniová faulovala Thomasovou, jíž darovala dvě šestky. Ta zapsala padesátiprocentní úspěšnost.

08:09

Kayla McBrideová nedokázala trefit dvojku. Následně se strhl velký boj o balón, nakonec jej získala Brionna Jonesová.

07:42

Brionna Jonesová byla faulována. Nelenila a poslala do úniku Alyssu Thomasovou. Basketbalistka USK proměnila nájezd s ledovým klidem.

07:27

Kia Vaughnová musela střílet, čas hrál proti ní. Z velkého záklonu nedokázala zasáhnout ani obruč.

07:11

Alyssa Thomasová si pěkně naskakovala a chystala se zakončit, jenže dobře zareagovala Stokesová, ta předvedla úspěšný blok.

06:30

Hráčky tureckého týmu okamžitě odpovídají. A prosadila se právě Thomasová, jež tak napravila zaváhání z před malé chvíle.

06:20

Brionna Jonesová si dobře udělala prostor a na Thomasové si vynutila dva trestné hody. Proměnila jeden.

05:58

První trojka utkání jde na konto Fenerbahce. Jasmine Thomasová využila více volného prostoru a trefila krásný čistý koš.

05:40

Svěřenkyně trenérky Hájkové odskakují na rozdíl čtyř bodů! Nepovedený pokus Elhotové za tři body doskočila a neomylně zavěsila Thomasová.

05:03

Parádní protiútok pražských hráček, na jehož konci nestál nikdo jiný, než Kateřina Elhotovová.

04:36

Basketbalistky USK zatím drží krok statečně. Thomasová sice minula, avšak skvělý útočný doskok předvedla Jonesová, která ještě ve vzduchu zacílila přesně.

04:09

Alyssa Thomasová faulovala Sabalyovou při hodu, následovaly dva trestné hody. Domácí basketbalistky zapsala stoprocentní úspěšnost.

03:37

Za hosty odpovídá znovu Kateřina Elhotová. Zkušená basketbalistka se protáhla mezi dvěma protihráčkami a zamířila přesně.

03:21

Fenerbahce poprvé v utkání vede. Canitezová během krátkého časového úseku připisuje druhou asistenci, tentokráte na koš McBrideové.

02:50

Máme opět vyrovnáno. Canitezová předvedla pěkný útočný doskok a nahrála Stokesové. Ta se nemýlila.

02:16

V obraně zatím hráčky českého týmy hrají fantasticky. První tříbodový pokus zkusila Thomasová, narazila však opět na Voráčkovou.

01:47

Přichází rychlá odpověď. Reprezentantka Kateřina Elhotová zachovala pod košem chladnou hlavu, skórovala hodem o desku.

01:28

Premiérový body domácího celku zapisuje Saballyová. Na druhý pokus dokázala najít cestu ke koši.

01:25

To je velká škoda. Basketbalistky USK dokázaly vystihnout rozehrávku, jenže vzápětí špatně nahrála i Teja Oblaková.

00:58

Do vedení jdou Pražanky! Voráčková tentokráte v roli asistentky připravila palebnou pozici pro Alyssu Thomasovou, jež nezaváhala.

00:13

První střelecký pokus utkání obstarala domácí Satou Saballyová, která ale neuspěla, protože ji Veronika Voráčková skvěle zablokovala.

00:01

Utkání právě začalo.

Vzájemné zápasy:

Během poslední pěti let proti sobě týmy sehrály šest vzájemných utkání. A bilance je vzácně vyrovnaná 3:3. Do role mírného favorita jsou stavěny basketbalistky tureckého týmy, avšak hráčky USK určitě nejsou bez šance.

ZVVZ USK Praha

Hráčky USK Praha ovšem do utkání určitě nepůjdou s poraženeckou náladou. I ony totiž disponují parádní formou, ani ony doposud v devíti zápasech domácí soutěže nenašly jediného přemožitele, přičemž všechny konkurenty porazily rozdílem třídy. I basketbalistky USK dokázaly postoupit v Eurolize do čtvrtfinále, oproti úternímu soupeře ale nestihly odehrát proti italskému týmu Schio ani jeden zápas.

Fenerbahce Istanbul Sports Club

Basketbalistky tureckého Fenerbahce zahájily sezónu tím nejlepším možným způsobem. V domácí soutěži odehrály deset zápasů, přičemž neprohrály v jediném. Nejvyrovnanější bitvu sehrály v derby s Galatasarayem, který porazily rozdílem tří bodů. Fenerbahce bylo součástí Euroligy i loni a po domácí výhře mělo nakročeno do semifinále, odveta s francouzským Bourges se však z důvodu koronaviru již neodehrála.

Všem fanynkám a fanouškům basketbalu přeju krásné úterní odpoledne! Vítám vás při sledování Euroligy žen, u zápasu mezi Fenerbahce Istanbul a USK Praha.

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.