Trojice nejlepších ze závodu ME tahačů ve Smolensku. Druhý skončil český

Trojice nejlepších ze závodu ME tahačů ve Smolensku. Druhý skončil český závodník David Vršecký (vlevo). | foto: Martin Kozák/BUGGYRA 2013

Vršecký byl v ME tahačů ve Smolensku druhý, Lacko havaroval

  • 0
Druhé místo Davida Vršeckého v úvodním pohárovém závodě mistrovství Evropy tahačů bylo nejlepším výsledkem českých jezdců během víkendového programu na okruhu ve Smolensku.

Adam Lacko vyšel ve druhém soutěžním dnu bodově naprázdno, když měl v první jízdě těžkou nehodu a do druhé nenastoupil. Jeho maximem v Rusku bylo sobotní šesté místo v prvním závodě, ve kterém Vršecký skončil čtvrtý.

Vršecký si o víkendu připsal ještě páté a deváté místo a v průběžném pořadí je stejně jako před závody v Rusku čtvrtý. Vedení si upevnil Španěl Antonio Albacete, který dnes jako jediný porazil Vršeckého v hlavní jízdě. Ta byla přerušena po těžké havárii Lacka s Maďarem Norbertem Kissem, na jejímž začátku byla patrně technická závada na stroji českého jezdce.

"Když jsem šlápl na brzdu, něco prasklo a auto bylo v tu chvíli neovladatelné. Nebrzdilo a ani jsem nemohl zatočit. Do Norberta jsem šel doslova z plné rychlosti," uvedl Lacko v tiskové zprávě. Oba tahače byly zničené, jezdci vyvázli podle všeho bez vážnějších potíží. Lacko si nicméně stěžoval na bolesti krční páteře. "Byla to strašná rána a ten tlak, co držely pásy, byl obrovský," řekl.

ME v závodech tahačů ve Smolensku (Rusko):

Třetí závod: 1. Albacete (Šp./MAN), 2. Vršecký (ČR/Buggyra) -3,949, 3. Hahn (Něm./MAN) -9,579, ...Lacko (ČR/Renault) nedokončil.

Čtvrtý závod: 1. Mäkinen (Fin./MAN), 2. Major (Maď./MAN) -0,559, 3. Östreich (Něm./MAN) -2,002, ...5. Vršecký -2,878, Lacko nenastoupil.

Průběžné pořadí ME: 1. Albacete 255 b., 2. Hahn 238, 3. Östreich 197, 4. Vršecký 185, ...6. Lacko 126.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž