Vršecký závodil do vrchu s Buggyrou

Náměšť nad Oslavou - Pro atraktivní změnu se rozhodl jezdec David Vršecký. Druhý muž průběžného pořadí mistrovství Evropy tahačů o víkendu se svým supertruckem Buggyra poprvé startoval v závodech automobilů do vrchu.

"Mám rád výzvy a zastávám názor, že člověk by měl v životě zkusit všechno. Bude se jednat o hodně zajímavou konfrontaci aut i stylů," uvedl před druhým podnikem republikového šampionátu v Náměšti nad Oslavou pro server buggyra.com Vršecký, jenž jel Zámecký vrch mimo pořadí.

"I když nemám s podobnými podniky prakticky žádné zkušenosti, řekl bych, že to bude dobré." Jenže také na jeho výkonu se nakonec do značné míry podepsala nepřízeň počasí. "Prakticky jsem se svezl jenom v sobotu. Trať byla suchá, takže jsem mohl poprvé a naposled využít výkonu 1 450 koní," litoval český závodník.

"V neděli se spustil regulérní liják, v důsledku čehož se auto stalo neovladatelným. Poslední jízdu jsem ani nejel."

Přesto však Vršecký rozhodně na truckové závody do vrchu nezanevřel. Zvláště, když se této disciplíně věnuje v domovském Švýcarsku také jeho kolega ze stáje Buggyra International Racing Systém, Markus Bosiger. "Proberu to s ním v Zolderu a zkusím potrénovat. Možná, že pak Markuse dokonce vyzvu," prohlásil Vršecký.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž