Patrik Vostárek

Patrik Vostárek - TŘETÍ TRIUMF. Patrik Vostárek se koncentruje na start brněnského závodu ME třídy superstock 600, v němž posléze vybojoval už své třetí vítězství v řadě. | foto: aechiv KL INTERMOTO

Vostárek další vítězství nepřidal, v Anglii spadl

Jezdec hradecké motocyklové stáje Intermoto Czech Patrik Vostárek čtvrté vítězství za sebou v závodě mistrovství Evropy třídy superstock 600 nepřidal. Druhý muž průběžného pořadí si po výhrách v Misanu, Nürburgringu a v Brně z anglického Brands Hatch dokonce nepřivezl ani jediný bod.

Sedm kol před cílem totiž spadl a ze závodu odstoupil. Stalo se to ve chvíli, kdy společně s dalšími třemi soupeři bojoval o první místo. "Jel jsem v závěsu za Bazem, ten ale brzdil déle, než jsem čekal. Abych do něj nevrazil, musel jsem vyjet mimo stopu. Za mnou došlo ke kontaktu mezi Linfootem a Lonboisem, Brit Linfoot upadl a sundal i mě," popsal smolný okamžik Vostárek.

Přitom Vostárek skvěle odstartoval, získal si náskok, ale pak se na něj dotáhla trojice Baz, Linfoot Lonbois. V cíli byl první Francouz Baz, jenž tak zvýšil svůj náskok čele soutěže před druhým Vostárkem na 32 bodů.

Hradecké stáji se nedařilo ani závodě mistrovství světa třídy supersport. Francouz Mathieu Lagrive do něj šel sice z prvního místa, ale pole position hned po startu ztratil a v závodě, který byl jednou přerušen poté kvůli pádu jednoho z jezdců předčasně ukončen, skončil na 18. místě a body nezískal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž