Ve Slaném se rozhodne o titulu

Praha - Kdo vyhraje extraligu plochodrážníků? O tom se rozhodne ve středu ve Slaném, kde je od 16 hodin na programu závěrečný závod seriálu. Z prvního místa se budou o návrat na trůn po dvou letech pokoušet jezdci pražského Olympu a mohou si dovolit s domácími závodníky i prohru o tři body. Pokud by prohráli o čtyři body, následovala by dodatková jízda o titul.

Podobně jasnou cestu k prvenství mají Slánští - titul bez nutnosti jet dodatkovou jízdu jim zajistí vítězství o pět bodů.

Teoreticky mohou na nejvyšší stupínek pomýšlet i pardubičtí obhájci trofeje, jsou o další bod zpět třetí, a tak by jim muselo pomoci nadstandardním výkonem beznadějně poslední Mšeno.

"Chleba se lámal v minulém kole u nás v Pardubicích. Tam nám závod prohrál Ferjan, který přijel pozdě, nemohl nastoupit a mám pocit, že tím jsme prohráli i celou extraligu," mínil pardubický manažer Josef Laštovka.

"Teď chce Ferjan jet a odčinit svoji chybu. Brit Richardson tvrdí, že u nás nemá na středu motorky a Aleš Dryml bojuje v současnosti o britský titul. Jedeme neudělat ostudu a těm dvěma bojujícím o titul to zkomplikovat," dodal.

Slánský manažer Milan Mach má k dispozici nejlepší české jezdce své sestavy Štancla, Fencla a Krále, spolu s nimi postaví do boje Poláky Ulamka a Puszakowského. Milan Špinka z Olympu bude mít kompletní sestavu v čele s Bohumilem Brhelem.

"Extraliga pro nás nezačala nejlépe, ale na středu mám ty nejlepší a chceme
vyhrát celou soutěž," řekl.

Průběžné pořadí: 1. Olymp Praha 20 b (221), 2. Slaný 19 (217), 3. Pardubice 18 (210), 4. Mšeno 13 (189).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž