Václav Pech

Václav Pech | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Rallyeový pilot Pech je s třetím místem na Valašsku spokojen

  • 1
Po třetím místě na Valašské rallye si plzeňská posádka Václav Pech - Petr Uhel s vozem Mini John Cooper Works S2000 1,6 turbo udržela druhou příčku v průběžném pořadí mezinárodního mistrovství ČR v rallye. Lepší je po dvou závodech pouze tovární jezdec mladoboleslavské Škodovky Jan Kopecký. Ten byl nejrychlejší i na tratích v okolí Valašského Meziříčí.

"Náš miník má přece jen slabší motor než atmosférické speciály, ale dohání to jízdními vlastnostmi. Netrpělivě jsme proto očekávali, jak si povedeme v silné konkurenci, s výsledkem jsem naprosto spokojený," hlásil Pech po návratu z Valašska.

Mezi něho a vítězného Kopeckého už se vešel pouze Roman Kresta (Škoda Fabia Super S2000). Pech se hned od prvních erzet usadil na bronzovém stupínku a odrážel zejména ataky Tarabuse.

"A nebylo to vůbec jednoduché, jelo se ve vysokém tempu," popisoval plzeňský pilot průběh druhého závodního dne. "Chtěli jsme zaútočit na Vencu Pecha, ale to se nepovedlo. Jsme rádi, že jsme skončili před Pavlem Valouškem," říkal v cíli Jaromír Tarabus.

"Důležité bylo, že miník byl celou soutěž bez problémů a mechanici nemuseli řešit žádný zásadní problém," pochvaloval si Pech spolehlivost vozu, se kterým absolvoval už šestý závod.

Druhého podniku šampionátu v rallye se zúčastnil generální ředitel Inveltu Jiří Jirovec, který Mini Cooper přivedl na české tratě.

"Motor našeho vozu má zhruba o 45 - 50 koní menší výkon než poslední evoluce Fabie, takže jsme byli zvědaví, jaký bude odstup. Nakonec se ukázalo, že není až tak propastný," potěšilo Jirovce. "Výsledek dává naději, že se můžeme více přibližovat k absolutní špičce," doplnil ředitel Inveltu.

Příštím podnikem mezinárodního mistrovství ČR je 20. a 21. dubna Rallye Šumava, která se pojede tradičně v okolí Klatov a na Vimpersku. "Tu považujeme za domácí trať. Moc se na závody těšíme," dodal Pech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž