V libyjské poušti čeká další zápřah

Ghát - Účastníci Rallye Dakar si ani dnes neodpočinou, v libyjské poušti je čeká další maratónská etapa. Ta vede z Ghatu do Sabhy a měří 727 kilometrů, přičemž 497 kilometrů pojedou jako měřenou speciální zkoušku. Mezi kamiony už bude chybět šestinásobný vítěz legendární rallye Karel Loprais, který ve středu se svou tatrou těžce havaroval a musel závod vzdát. Ale na třetím místě mezi kamiony se drží Tomáš Tomeček s další tatrovkou. Na vedoucího Gerarduse de Rooye z Nizozemska, ztrácí půl hodiny. Tomeček je v Dakaru už třetí
Etapa bude o to těžší, že se jede bez asistenčních vozidel. "Bude to podbně jako včera, velmi těžké a myslím, že dnešek můžet pořádně rozhýbat poředí," řekl Tomečkův navigátor Jaromír Martinec.

Martin Macík s liazem je čtrnáctý. Vedení v soutěži automobilů bude hájit Francouz Stéphane Peterhansel s mitsubishi, mezi motocyklisty zatím kraluje jeho krajan Richard Sainct s KTM. Josef Macháček se čtyřkolkou Yamaha figuruje po první maratonské etapě na 43. místě, Oldřich Bražina s hondou je o dvě místa horší.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž