Smrž už se zotavuje po zranění

České Budějovice - Týden po těžké havárii na maďarském Hungaroringu už se motocyklový jezdec Matěj Smrž těší, až se znovu projede po okruhu. Minulý čtvrtek ho sanitka převezla z kliniky v Budapešti do Českých Budějovic, takže se nyní zotavuje blízko svého domova. Podle lékařů se však na motorce sveze nejdřív na podzim.

V těchto dnech se o devatenáctiletého závodníka starají lékaři na jednotce ARO českobudějovické nemocnice. "Matěje ještě trochu bolí hlava, což je prý po těžkém otřesu mozku normální," řekl ČTK jezdcův otec Martin Smrž.

Při závodu mezinárodního mistrovství České republiky třídy superstock upadl Smrž po kolizi s jedním ze soupeřů a zlomil si obě ruce a rozdrtil kotník. "Pohybově by prý tato zranění neměla zanechat žádné následky. Pokud všechno půjde normálně, mohl by to Matěj začít zkoušet na motorce ke konci sezony," popsal Smrž starší stav svého potomka.

Člen Akuna Racing Teamu by se vrátil na dráhu třeba hned. "Naštěstí se nehoda nijak nepodepsala na jeho psychice. Výhoda je, že si z toho nic nepamatuje," uvedl otec Smrž, který o víkendu informoval svého mladšího syna o tom, jak si vedl jeho bratr Jakub v druhém závodu mistrovství světa Grand Prix Španělska.

"Bohužel se nemohl dívat v televizi, ale už přesun blízko k domovu mu hodně zvedl náladu," dodal Smrž.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž