Škoda oznámí sestavu po RAC Rallye

Praha - Až koncem listopadu zveřejní tým Škoda Motorsport jména jezdců, kteří jej budou reprezentovat v příští sezóně mistrovství světa. Přestože ostatní týmy již postupně oznamují obsazení svých vozů pro nadcházející ročník šampionátu, mladoboleslavský tak učiní až na posledním podniku letošního seriálu, Britské RAC Rallye.

"Jsme domluveni, že to oznámíme až tam," uvedl vedoucí týmu Pavel Janeba. V souvislosti s angažmá ve Škodě se v současnosti mluví o řadě jezdců. Kromě současné německo-belgické dvojice Armin Schwarz, Bruno Thiry se hlavně spekuluje o Argentinci Gabrielovi Pozzim či Estonci Markku Märtinovi.

Současný pilot Subaru se ale pro příští rok již upsal Fordu. "Märtin byl na seznamu jezdců, o které máme zájem. Stejně jako před letošní sezónou jsme s ním jednali, protože jsem věděli, že v Subaru nezůstane," přiznal Janeba. Letošní jednička Škody Schwarz, který v týmu působí tři roky od začátku projektu Octavie WRC se již několikrát vyjádřil, že čeká na slovo od vedení.

"Jednat musí začít Škoda a velmi brzy," uvedl osmatřicetiletý jezdec pro MF DNES po červencové Keňské rallye. Nedávno dodal, že chce opět víceletou perspektivu. O jeho služby se údajně uchází i Citroën. V nadcházející sezóně se Škoda Motorsport poprvé představí ve všech rallye mistrovství a v několika i se třemi posádkami.

V souvislosti s třetím jezdcem se nejčastěji mluví o Romanu Krestovi, který od loňské sezóny startuje s podporou továrního týmu. Dvojnásobný český mistr se premiérově v bílo-zeleno-červených barvách představil na Rallye San Remo a měl by startovat i ve Velké Británii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž