Ze závodu tahačů v Jaramě

Ze závodu tahačů v Jaramě | foto: www.buggyra.cz

Sen o pódiu je blízko, jen nám překáží Hahn, vědí v Buggyře

  • 0
Útok na individuální titul? Po bezmála třetině mistrovství Evropy tahačů pro roudnickou Buggyru meta vzdálená. Pro židovickou MKR Technology ovšem tak moc ne. Přesto ani Buggyra nezoufá.

"Body beru a Albacete hodnotím kladně," řekl David Vršecký, dvojnásobný evropský šampion a jednička Buggyry. Ve Španělsku prožil nejúspěšnější víkend sezony, posbíral 31 bodů. "Dojel jsem v každém závodě mezi pěti nejlepšími, auto vydrželo."

V průběžném pořadí je Vršecký šestý, na vedoucího Němce Hahna však ztrácí 78 bodů. Brit Levett, Vršeckého parťák, je až devátý.

"Po zavedení pneumatikové loterie se výkony jezdců nejlepší desítky hodně vyrovnaly. Máme v hlavách nějaká řešení na zlepšení, na kterých budeme pracovat," prozradil Vršecký pro web své stáje.

V Poháru konstruktérů je Buggyra těsně čtvrtá za juniorským týmem MKR Lacko-Janiec, stříbrní jsou další muži z Renaultu Bösiger, Östreich. Vede, ale jen o fous, tandem Albacete - Nittel (MAN).

Šéf židovické stáje Mario Kress si po Albacete užíval, když jeho tři vozy v jednom ze závodů dojely za sebou na 2., 3. a 4. místě v pořadí Oestreich, Lacko, Bösiger.

"Mám hroznou radost, protože mi kluci dokázali, že můj sen o celkovém zaplnění stupňů vítězů je opravdu reálný. Jen nám tam zatím překáží Hahn. Určitě se nám to ale podaří jindy," věří Kress. Třetí je průběžně Oestreich se ztrátou 44 bodů na Hahna, čtvrtý Lacko, Bösigerovi patří sedmá pozice.

Kress tvrdí: "S bilancí po víkendu můžeme být spokojeni, i když toužíme vítězit. Sezona bude ještě dlouhá a Hahn to nebude mít snadné. Stále se zlepšujeme, vše chce svůj čas." Pokračuje se příští víkend ve francouzském Nogaru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž