Diskuze

Bolavý a drsný Dakar. Rallye se vrátila k africkým kořenům

Po třetí etapě Rallye Dakar už jsou ze hry dva Češi: Ondřej Klymčiw má po nehodě zlomený obratel a čeká ho operace, Tomáše Kubienu zastavily technické problémy. A jeden ze spolufavoritů soutěže kamionů Martin Kolomý nestihl dojet v limitu a ztratil naději na přední umístění. Další důkazy, že Dakar znovu dostává punc nejdrsnějšího motoristického klání světa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
PV

Jsou tady lidí, kteří tvrdí, že letošní Dakar je stejný jako ten africký, ale to je nemysl. Rozdíly mezi původním a současným Dakerem nejsou jen v trati, ale i v rychlosti jízdy, podpoře, technice...celkově se profesionalizoval.

0 0
možnosti
RV

Poslední dakary v africe už byly taky hodně rychlé (ty první byly dokonce rychlejší, protože neplatily rychlostní limity) a profesionální.

0 0
možnosti
RK

Ke kořenům? - odklon od kořenů byl jenom minulý ročník!!!

Jinak to byl často náročnej masakr.

0 0
možnosti
Foto

Odklon od kořenů byly poslední tři ročníky, kdy skoro vymizely etapy v poušti a začala se z Dakaru stávat soutěž typu WRC. A právě proto začal pomalu klesat zájem zee strany závodníků tak i od sponzorů. Pořadatel musel reagovat a zatím se mu to podařilo - uvidíme v příštích dnech jestli ta úroveň nebo ne (zkracování nebo rušení etap, podivné penalizace......).

3 0
možnosti
MK

Jako nezlobte se na mě, ale tento závod už má minimum společného s původním Dakarem.

0 5
možnosti
ZJ

Nebojte, nezlobíme...

Zase já si třeba ale nemyslím, žeby změna názvu měla na jeho průběh nějaký zásadní vliv

0 0
možnosti