Rallye Bohemia dává důraz na bezpečnost

Praha - Pořadatelé Rallye Bohemia se už pilně připravují na jubilejní třicátý ročník. Automobilová soutěž má šanci pro příští rok získat vyšší evropský koeficient. Jedním z hlavních úkolů všech, kteří se na organizaci mladoboleslavského podniku podílejí, tak bude zajištění bezpečnosti diváků i jezdců. Čtvrté pokračování seriálu mistrovství České republiky bude v Mladé Boleslavi zahájeno v pátek 11. července, vítězná posádka bude známa o dva dny později.

Právě zvládnutí diváků u tratí a funkčnost všech bezpečnostních opatření rozhodnou o tom, zda česká soutěž lepší koeficient získá. Momentálně je zařazena do kontinentálního kalendáře s koeficientem pět.

"Právě bezpečnost je to, co pozorovatelé sledují," uvedl na dnešní tiskové konferenci generální sekretář Autoklubu České republiky Radovan Novák, který je členem mezinárodní rallyeové komise Mezinárodní automobilové federace.

Bohemia rallye je jedou z kandidátských soutěží. "Lobbovat za zvýšení koeficientu však můžeme až v okamžiku, kdy bude jasné, že jiná soutěž z kalendáře vypadla," podotkl Novák. Jasno by mělo být začátkem září, kdy se v Paříži sejde komise, která bude schvalovat kalendáře světových rallye pro nadcházející rok. Vedle Bohemia rallye je momentálně součástí evropských soutěží Rallye Šumava a zlínská Barum rallye, která má nejvyšší koeficient dvacet.

Zvládnout očekávaný nápor diváků by mělo 1200 pořadatelů a více než stovka policistů. K mapování situace budou sloužit i dvě helikoptéry a dva letouny asistenční služby ABA, podle jejichž informací hodlá policie řídit dopravu.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon