Praha se těší na elitu motokrosových akrobatů

Praha - Nejkvalitnější závod v tuzemské historii, tak označují pořadatelé čtvrtý ročník mezinárodního mistrovství republiky ve freestyle motokrosu. "Podařilo se shromáždit nejlepší sestavu, která kdy v Česku vystupovala," tvrdí organizátor soutěže Marek Rejman. Pojede se 20. listopadu v pražské Sazka Areně.

Nová multifunkční hala nabízí motokrosařům absolutní volnost i pro nejobtížnější skoky a organizátoři toho využili k přilákání skvělé konkurence do české metropole.
 
Stejně jako loni by neměli v závodě chybět například Kanaďané Andy Bell a Jeff Fehr, který před rokem jako první závodník na českém území předvedl salto.

Přijede i početná skupina amerických jezdců Jesse Olson, Ronnie Renner, Jake Windham, Dustin Miller a Drake McElroy. Chybět nebude ani domácí jednička Petr Kuchař. "Vzhledem k rozměrům Sazka Areny čeká na diváky neporovnatelně větší show, než jakou bylo možné uspořádat v halách, ve kterých podobné akce probíhaly v minulosti," řekl Rejman z Global Sport Marketing Agency.

Po loňské premiéře salta v Česku se mohou fanoušci těšit na další novinku. Vůbec poprvé uvidí takzvaný Big Air, skok dlouhý 32 metrů, při kterém se soutěžící snaží předvést co nejnáročnější triky. V hale pražské Sparty či v brněnském Rondu, kde se dosud jezdilo, totiž nešlo něco podobné připravit.
 
Vstupenky v cenách 350 a 450 Kč jsou v prodeji od dnešního dne v síti terminálů Sazka po celé republice.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž