Plošináři pojedou o start v Evropě

Pardubice - Na svítkovském oválu v Pardubicích se ve středu rozhodne o českých účastnících letošního mistrovství Evropy jednotlivců. O šest míst bude bojovat téměř kompletní tuzemská špička. „Národní kvalifikace pro evropský šampionát opět patří mezi nejkvalitnější závody na českém území v letošní sezoně,“ upozornil Petr Moravec, tiskový mluvčí AMK Zlatá přilba Pardubice.

K hlavním favoritům bude patřit domácí Aleš Dryml. V úvodu sezony má parádní formu a v britské lize patří do elitní pětice jezdců. Naopak jeho bratr Lukáš se zatím trápí, ale i on spolu s Marianem Jiroutem a Tomášem Suchánkem by měl promluvit do boje o nominační místa.

Na plošináře Zlaté přilby však nečeká snadný úkol, neboť startovní pole je velmi kvalitní. Na účast v šampionátu si brousí zuby i Brhel, Wolff, Rymel nebo Ondrašík z pražského Olympu, bez šancí nejsou ani plzeňští závodníci Šitera se Simotou.

Z absolutní domácí špičky bude chybět pouze Šváb z Olympu, který dává přednost dlouhé a travnaté ploché dráze, zranění nepustí na start domácího Petráka a slánského Fencla. „Nejedou ani Topinka, Makovský a Štancl. Nezávodí s českou licencí, která je podmínkou pro start v kvalifikaci,“ uvedl Moravec.

Středeční závod začíná v 18.15.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž