Plochodrážníci znají jména účastníků ME

Pardubice - Čeští plochodrážnící už vědí, kdo z nich bude zemi reprezentovat v evropském šampionátu. Rozhodl o tom nominační závod, který se jal ve středu vpodvečer v Pardubicích. Dominovali v něm domácí závodníci. Vyhrál Tomáš Suchánek před Alešem Drymlem a jeho bratrem Lukášem.

Čtvrtý skončil po dodatkové jízdě s bývalým účastníkem Grand Prix Luboš Tomíček. Tito čtyři borci měli nominaci jistou.

O dalších dvou jménech rozhodoval výkonný výbor plochodrážního svazu, který však dal na výsledky pardubického závodu a nominoval pátého Bohumila Brhela a šestého Mariána Jirouta.

Suchánek si vítězstvím zajistil přímý postu do semifinále v německém Stralsundu. Ostatní jezdci byli rozděleni do čtvrtfinálových závodů.

Vítěz byl po závodě samozřejmě velmi spokojený. "Dnes mi vycházelo úplně všechno, výborně mi jely motorky. Vítězství je pro mě velmi důležité, neboť se mi rýsuje angažmá v druhé anglické lize a k tomu potřebuji dobré výsledky," uvedl Tomáš Suchánek.

Výsledky: 1. Suchánek 15, 2. A. Dryml 14, 3. L. Dryml (všichni Pardubice), 4. Tomíček oba 11, 5. Brhel (oba Olymp Praha), 6. Jirout (Pardubice), 7. Rymel, 8. Wolff všichni 9, 9. Franc (všichni Olymp Praha) 8, 10. Simota (Plzeň) 7.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž