Pilotky si do vlasů nevjedou

Blovice - Za volanty soutěžních vozů usednou při Rallye Šou Blovice také tři řidičky. Favoritkou dámského poháru je nejzkušenější z nich Kateřina Trojanová. Nebudeme se prát, nebude si trhat vlasy ani se nebudeme škrábat nehty, říká před startem sobotního závodu tuzemská ženská jednička v rallye Kateřina Trojanová o souboji se svými soupeřkami. "Určitě se o první místo nepopereme pro potěšení fanoušků. Naopak nikdy jsem se nebránila spolupráci s dalšími konkurentkami. Nebude existovat ani týmová režie v Profiku, pojedeme každá podle možností," uvádí Kateřina Trojanová. Trojanovou čeká poprvé bitva s duem soupeřek. Kromě tradiční konkurentky Miluše Davidové, která pojede v týmu Profiko stejně jako Trojanová, jí totiž čeká souboj s Michaelou Maňovskou.

Ta se v českých rallye objevovala v roli spolujezdkyně mariánskolázeňského jezdce Otakara Zenkla na začátku devadesátých let. Nyní žije v Německu a do Blovic přijede až těsně před startem. "Jsem docela ráda, že nás na mužskou konkurenci bude více a určitě si pomůžeme nejméně radou," míní Trojanová.

Ta ale nepojede s loňským vozem Daewoo Lanos, ale s postarším favoritem, který nemá posilovač řízení. Trojanová se proto před startem věnovala posilování rukou. "Jsem na to zvyklá z předchozích roků. Kromě jízdy s tradičním koleček naplněným koňským hnojem v rodinné stáji dělám denně kliky. S favoritem mám už zkušenosti a vím, že bez posilování to nejde. Přesto mě  budou v cílu ruce pěkně bolet," doplňuje Kateřina Trojanová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž