Orion Cup pojede špička, chybí jen loňský král

Ač je "jen" volným závodem, směle může konkurovat domácímu šampionátu. Téměř kompletní česká motokrosová špička se sejde na startu Orion Cupu. Mezinárodní podnik se jede v neděli v Horním Újezdu u Litomyšle. "Konkurence bude super," pochvaluje si Petr Kovář, manažer pořádajícího týmu Orion Litomyšl.

Z tuzemské špičky bude scházet pouze loňský král Martin Žerava. Obhájce prvenství dává přednost závodu ve Švýcarsku, kde bude bojovat o další body ve slibně rozjetém mistrovství světa MX3. Žeravova absence však nikterak neubere na kvalitě Orion Cupu.

Vždyť ve třídě open se představí nejlepší pětice průběžného pořadí domácího šampionátu. Jeho lídr Jiří Čepelák, jenž pojede v barvách KTM Trojan Hradec Králové, bude hlavním favoritem. K jeho největším konkurentům budou patřit Michek s Kadlečkem, Zaremba či veterán Kučírek, jenž se letos loučí s kariérou.

Do boje o přední příčky promluví určitě i regionální želízka Kulhavý (Šváb Team Svitavy) a Bartoš (Orion Litomyšl). Silné obsazení mají také stopětadvacítky. Druhý muž německého mistrovství Neugebauer, letošní superkrosový šampion Votroubek z Mňuk Teamu VysokéMýto, Smola z pořádajícího Orionu nebo Bittner - to budou hlavní favorité.

"Je možné, že přijedou i Rakušané nebo lídr evropského šampionátu Gerčar ze Slovinska, který jede v sobotu v Jiníně mistrovství republiky juniorů," podotkl Kovář.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž