Od Krestovy tříkolky létaly jiskry

Valašské Meziříčí - Přířitil se do ostré levotočivé zatáčky, prudce přibrzdil a obloukem s řízeným lehkým smykem ji vykroužil, do následného protisvahu pak vystřelil jako šíp. Od levého předního kola mu do tmy létaly jiskry. Byla to úžasná podívaná, mezi diváky to zašumělo. Český šampion v rallye Roman Kresta dokazoval, že se o vítězství dokáže porvat i na třech kolech. Vyzutí gumy nebylo jediným technickým problémem, který ho při prvním dnu Vallašské rallye potkal. Mezi druhou a třetí rychlostní zkouškou byl penalizován čtyřiceti vteřinami. "Nestihli jsme včas vyměnit pokažené řízení," vysvětloval.

I s touto ztrátou byl Kresta na čtvrtém místě. Od prvního Václava Pecha juniora ho dělilo čtyřicet vteřin. "Teoretická šance na stáhnutí náskoku ještě je," řekl největší favorit závodu, tovární pilot Škody. "Nikdo nečeká nic jiného než, že vyhraju, ale technické problémy k rallye prostě patří. Zklamaný ale nejsem."

Krestovi se guma vyzula deset kilometrů před dojezdem do cíle nejdelší třicetikilometrové "erzety" v okolí přehrady Bystřička. "Něco podobného se mi loni stalo v Příbrami," vykládal vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství republiky. "Tam se mi oktávka vyzula v nejdelší rychlostce taky."

Kresta po prvním dnu vysoce hodnotil jízdu svých soupeřů. "Celá špička jede dobře. Hlavně Jindřich Štolfa na dvoukolce mě překvapil," uvedl k druhému jezdci průběžného pořadí. "Zkusím ještě zabojovat," uzavřel.

 

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž