Obavy dam před cílem - panna nebo orel?

Mariánské Lázně - Hořký konec mělo účinkování soutěžní mariánskolázeňské posádky Michaela Maňovská, Kateřina Blahoutová v sobotní rallye Agropa v Pačejově. Padesát metrů před cílem jedenácté, ale především úplně poslední rychlostní zkoušky, katapultoval Hondu Civic betonový sloupek u trati a místo do cíle ji nasměroval do pole.

„V tom místě byla žlutá cedule s nápisem cíl, ironií osudu nám zůstala na předním okně,“ uvedla pilotka Michaela Maňovská.

Posádka byla v tom okamžiku na páté příčce skupiny N2, jenže během několika vteřin přišla nejen o umístění, ale dost možná i o účast v dalších letošních soutěžích.

„Nakopnul nás asfalt vymletý po průjezdu předchozích vozů. Chvíli jsem věřila, že se auto zase chytne, ale ten sloupek nás odrazil ze silnice. Nebýt v tom místě plot, asi šla honda přes střechu ve stylu panna, orel. Takhle se zapíchla předkem do země a spadla zpátky na kola,“ vylíčila pilotka dramatický moment.

Posádka se naštěstí obešla bez zranění, podstatně hůř dopadlo auto. „Podle prvních odhadů to vypadá, že to byla hodně drahá rána,“ zhodnotila Michaela Maňovská stav vozu.

„Cena havárie může být hodně vysoká a reálně hrozí, že to v Pačejově bylo naše poslední svezení. Po verdiktu mechaniků a karosářů se dozvíme, jestli vůbec letos pojedeme další rallye, pakliže se neobjeví nějaký nečekaný sponzor. Udělal by nám velkou radost,“ zasnila se pilotka.

Nedávno dámská posádka skončila druhá ve Fabia Cupu rallye Bohemia, nespokojená by rozhodně nebyla ani s pátou příčkou z Pačejova.

Jenže je tady to rozbité auto...

„Buď můžete jezdit pomalu a dojíždět do cíle, ale tím nikoho neohromíte. Nebo budete rychlejší a někdy zkrátka dopadnete natvrdo. Nebo můžete skončit u kuchařky, to je další možnost,“ zasmála se třiatřicetiletá pilotka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž