Mistrovství světa v motokrosu v Lokti.

Mistrovství světa v motokrosu v Lokti. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

V červenci se v Lokti závod motokrosového MS nepojede

  • 0
Podnik motokrosového mistrovství světa v Lokti nad Ohří se v červenci podle očekávání kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Vedení šampionátu Grand Prix České republiky odložilo, nový termín původně jedenáctého dílu seriálu bude teprve určen. Není ale vyloučeno, že se nejlepší světoví motokrosaři na západě Čech letos vůbec nepředstaví.

„Vše řešíme ve spolupráci s Autoklubem České republiky a ve hře je i varianta, že by se letos s ohledem na složitou ekonomickou situaci u nás nejelo. A částka, kterou jsme zaplatili promotérovi, by se převedla na příští rok,“ řekl ČTK ředitel závodu Zdeněk Dvořák. „Pokud ale prezident Autoklubu (Jan Šťovíček) řekne, že se pojede, tak pojedeme. Osobně si ale myslím, že se pojede až příští rok,“ uvedl.

Promotér MS ve spolupráci s Mezinárodní motocyklovou federací dnes zveřejnil další změny v kalendáři. Zrušeny byly Velké ceny Itálie a Francie, nové termíny dostaly, případně teprve dostanou akce v Rusku, Lotyšsku, Německu, Belgii, Česku a druhý závod v Itálii.

V aktuálním kalendáři jsou čtyři závody v srpnu, tři v září, čtyři v říjnu a čtyři v listopadu. Dvě místa (20. září a 29. listopadu) jsou volná, nové termíny aktuálně nemají přiděleny tři Grand Prix (ČR, Německo, Itálie).

Dosud se jely jen dvě Grand Prix v březnu, seriál bude pokračovat nejdříve na začátku srpna v ruském Orljonku.

V Lokti nad Ohří se mělo jet 26. července a součástí programu měly být i finálové závody mistrovství Evropy v kategoriích do 65 a 85 ccm, které již byly zrušeny dříve.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž