Mosley si posvítí na řády rallye

Londýn - President FIA, Max Mosley připustil, že dvouminutová penalizace, kterou uložili komisaři jezdci Citroenu Sebastianu Loebovi v Monte Carlu, nesměla být změněna na podmínečnou. Doposud, ale nechtěl rozhodnutí zodpovědných veřejně hodnotit. Loeb obdržel dvě trestné minuty za to, že pneu jeho vozu byly přez zákaz vyměněny koncem druhé etapy. Když ale Citroen proti tomuto trestu protestoval, byl Loeb prohlášen provizorním vítězem. Čtyři dny později Francouzi svůj protest stáhli a vítězství bylo přiřknuto Subaru Tommiho Makinena. Max Mosley teď ale přece jen našel tvrdá slova na adresu komisařů v Monaku.

"Vidím, že zde někteří páni udělali chybu. Mým problémem je, že mi není jasné, proč prohlásili trest za prozatimní," zlobí se Mosley. "Na celou otázku prozatimních trestů se brzy budeme muset blíže podívat. Myslím, že když mají komisaři tu možnost potrestat provinilce časovou penaltou, není proč takové rozhodnutí prohlásit za prozatimní. Jejich monackému rozhodnutí nerozumím."

Když se jedná o ilegální zásah do techniky vozidla, měl by podle Mosleye viník být vyřazen zcela. "Samozřejmě, jedná-li se o přestupek, který na výsledek podniku nemá vliv, je to něco jiného. Zde ale hovoříme o případě, kde se provinilci dopředu jasně řeklo, co nesmí dělat. Proto měl být Citroen potrestán mnohem tvrději," dodal Max Mosley jasně.

Mladý Francouz Sebastien Loeb se svým citroenem vládl Rallye Monte Carlo. Chybu však udělal jeho tým a mladík tak přišel o vítězství. Celý případ se ale vůbec nelíbil šéfovi FIA Maxi Mosleyemu.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon