Mladý Smrž má špičkovou aprilii

Jílovice - Matěj Smrž, mladší bratr závodníka mistrovství světa silničních motocyklů Jakuba, letos vstoupí do velmi důležité sezony. A aby především v mistrovství Evropy a Německa uspěl co nejlépe, zajistil mu jeho tým kvalitní motocykl - Aprilii, s níž Ital Lucio Cecchinello loni skončil čtvrtý ve světovém šampionátu. Sedmnáctiletého závodníka čeká třiadvacet startů, přičemž hlavní cíle má v Evropě a v Německu. Ukáže se ale i domácím divákům, nejen v mistrovských závodech, ale i v brněnské Grand Prix, kde jej čeká start na divokou kartu.

"Pokud bude Matěj úspěšný, jsou ve hře i další divoké karty pro světové závody. To ale bude záležet na jeho výkonech," uvedl jezdcův manažer Vilém Růžička.

Mladík měl v těchto dnech testovat na španělské dráze Calafat, ale nakonec tam neodjel. "Volal nám organizátor testů, že je tam špatné počasí a předpověď také nestojí za nic. Taky jsme zkoušky zrušily," řekl Růžička.

Smrže mladšího tak čekají první jízdy v Mostě a v Brně, možná už tento týden. Před úvodem ME 14. dubna ve Vallelunze u Říma bude ještě testovat v chorvatské Rijece a v Budapešti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž