Motokrosař Petr Bartoš při závodu v Opatově.

Motokrosař Petr Bartoš při závodu v Opatově. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Šéf motokrosového Orionu: V Opatově jsme krásně oslavili dvacet let týmu

  • 0
Přál si, aby se jeho tým na takřka domácím podniku v Opatově u Svitav co nejlépe předvedl. A z tohoto pohledu si manažer litomyšlského Orion Racing Teamu Petr Kovář po víkendových závodech sotva mohl na něco stěžovat - přestože jeden z jezdců, Jonáš Nedvěd, musel ve druhé rozjížďce kubatury MX2 po pádu a otřesu mozku odstoupit.

„Když to vezmu komplexně, 20 let jsme krásně oslavili,“ připomněl letošní kulaté jubileum tradiční stáje. „Péťa Bartoš bedna, Němka (Larissa Papenmeierová) taky. Tam mohlo být i zlato, to nás bude mrzet. Ale co se dá dělat. Ivan Černý proražená guma... Škoda ale nemůžeme být nespokojení. I on bojoval o celkové třetí místo. A Jonáš k němu měl blízko,“ vypočetl Kovář, jenž byl celý den v zápřahu podobně jako samotní motokrosaři, protože z přilehlé zděné budovy průběh soutěží spolukomentoval a pak ještě zpovídal vítěze na pódiu.

Nešťastník Nedvěd bral bronz v první rozjížďce a hodně vpředu jezdil i ve druhé. „Chtěl na bednu, musel jet nadoraz a udělal chybu. V bahně mu podjelo přední kolo a měl ošklivý pád. Jsem rád, že je celý,“ oddechl si Kovář.

Tomu vyšla skoro dokonale sázka na stříbrnou v součtu bodů Papenmeierovou v ženách.

„Vyhrála první jízdu a tu druhou (ve které ji Steffi Laierová předhonila v poslední zatáčce) budou lidi ještě dlouho rozebírat. Kdyby Larissa nepřijela, takový souboj v ženách nevidíme - Steffi by jinak ujela o půl kola. Co tam pak udělala, to byl krásný motokrosový moment. Musím pogratulovat,“ řekl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž