Sebastien Loeb na trati Argentinské rallye.

Sebastien Loeb na trati Argentinské rallye. | foto: AP

Loeb může naskočit do více závodů MS v rallye, naznačil šéf Citroënu

  • 0
Devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb z Francie by se v letošním roce mohl zapojit do více než čtyř podniků seriálu MS, což byl jeho původní plán. Šéf továrního týmu Citroën Yves Matton přiznal, že s ním podebatuje o tom, zda by francouzské automobilce nepomohl.

Citroënu se totiž letos v souboji s Volkswagenem příliš nedaří mezi jednotlivci ani týmy. "Ještě jsem s ním nemluvil, ale určitě to udělám. Chci zjistit, zda by neměl motivaci pro další jednu nebo dvě rallye," přiznal Matton pro web wrc.com.

"Hodně bude záležet na dalších plánech Citroënu. V nejbližších dnech či týdnech budeme vědět více," uvedl Matton. Citroën ale v úterý oficiálně potvrdil Loebovy starty v MS cestovních vozů pro příští rok.

Loeb se také již o tomto víkendu představí ve slavném americkém závodě do vrchu v Pikes Peak. Po květnové výhře v Řecké rallye ale další starty v rallyeovém MS nevyloučil.

Citroën po sedmi z třinácti odjetých rallye ztrácí na Volkswagen v hodnocení týmů 46 bodů. Mezi jednotlivci je Mikko Hirvonen, který nahradil Loeba na postu jedničky, až pátý. I Loeb, který zatím odjel jen tři rallye, je na tom bodově lépe.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž