Kopecký pojede Britskou rallye

Praha - Jan Kopecký dostal od týmu Škoda Matador možnost absolvovat závěrečný podnik světového šampionátu, Britskou rallye. Jedenadvacetiletého závodníka tak čeká už třetí start na nejvyšší úrovní. V červenci se představil se Škodou Octavia WRC na Německé rallye, kde skončil dvacátý. O měsíc později jel s Mitsubishi skupiny N Finskou rallye, v níž obsadil 32. místo.

„K tomuto kroku jsme se rozhodli již v polovině roku, aby kluci nabrali další zkušenosti v té nejostřejší konkurenci. Britská rallye je ideální nejen kvůli termínu, ale i pro své náročné šotolinové tratě, které v tuzemsku nenajdete,“ uvedl vedoucí týmu a jezdcův otec Josef Kopecký.

Před představením na britských ostrovech čeká posádku ještě start v Třebíči, kde skončí český šampionát. V něm je Kopecký momentálně na sedmém místě s 49 body, ale pokud se mu podaří navázat na výsledky ze Zlína, kde byl třetí, a z Příbrami, kde vyhrál, má reálnou šanci posunout se v konečném pořadí domácího seriálu výše.

Kopecký je však již nyní myšlenkami v Británii. „Po Třebíči proběhnou repase a ještě musíme přestavět podvozek na šotolinovou verzi. Pro základní nastavení použijeme informace, které má tovární tým Škoda Motorsport z předchozích startů na Britské rallye. Před odjezdem do Anglie ještě plánujeme krátký šotolinový test v České republice,“ prozradil bývalý okruhový závodník.

Britská rallye se uskuteční v okolí Cardiffu od 6. do 9. listopadu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž