Kopeckého zastavily kameny

Atény, Hradec Králové - O kamenech, které se povalovaly na trati, se pravděpodobně bude v příštích dnech zdát soutěžnímu jezdci Janu Kopeckému. Borec z Kostelce nad Orlicí totiž díky nim v Řecku nedokončil Rally Akropolis, další závod mistrovství světa. "Na trati ležely obrovské balvany a vozy i pneumatiky hodně trpěly," uvedl.

Přestože do závodu vstoupil výborným sedmým časem ve čtvrteční úvodní zkoušce, kterou jezdci absolvovali na olympijském stadionu v Aténách, v dalších etapách už tolik štěstí neměl.

Nejvíce to posádka Kopecký, Schovánek pocítila ve 12. zkoušce 2. etapy. Jezdec nejprve prorazil levou zadní pneumatiku a byl nucen pokračovat v rychlostním testu s proraženou, v jedné z následujících zatáček vystouplý kámen poškodil zadní nápravu jeho vozu Škoda Fabia WRC a druhá etapa pro něj skončila.

Mechanici sice během večerního servisu vůz opravili, ale v závěrečné etapě Kopecký dopadl podobně. V předposledním testu jeden z balvanů povalujících se na trati urazil šroub na levém předním rameni.

"Bohužel tato závada nešla na trati rychlostní zkoušky odstranit a proto jsme museli ze závodu definitivně odstoupit," poznamenal jezdec.

"Závod v Řecku nám ukázal, že se před podobnými závody musíme zamyslet jak vylepšit ochranu především podvozku našeho vozu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž