Kolocova stáj poprvé zvítězila

Most - Druhý rok čekal Martin Koloc v roli šéfa stáje Buggyra na slastnou chvíli, opojný pocit vítězství. Dočkal se v Mostě. Pilot jeho týmu Němec Gerd Körber zvítězil způsobem start - cíl v Kvalifikačním závodě třídy Super Race Evropského poháru tahačů. Körber nedal zbytku Evropy jedinou šanci. Z pole position bezchybně vyrazil, všem ujel a pak si jen kontroloval odstup. "Je to skvělé, nový motor vydržel a máme šanci na titul," prohlásil Martin Koloc, sám bývalý evropský šampion. Své tituly ale získal v "obyčejnější třídě Race Truck.
Závod byl nad očekávání dramatický, pomineme-li suverénní počin Körbera. Za jeho stříbrnou Buggyrou se totiž děly věci.

Francouzský pilot německé stáje Deutsche Post Tatra Alain Ferté po celou jízdu držel druhé místo za lídrem série Finem Harri Luostarinenem na voze CAT a Francouzem Ludovicem Faurem.

Ten jede v Mostě jako náhradník za zraněného Stana Matějovského v tovární stáji Tatra. Faure, ačkoli letos bez angažmá a tedy nevyježděný, předváděl parádní výkon, jimž zcela zastínil předchozí výsledky Matějovského.

Několikrát Luostarinena i předjel, ale nakonec mu podlehl. Po závodě byl ale diskvalifikován, neboť dvakrát překorčil rychlostní limit 160 km/h. Totéž postihlo Švýcara Markuse Bösigera kolegu Fertého.

Druhý pilot ýmu Buggyra David Vršecký dojel pátý, ačkoli schytal penalizaci 20 vteřin (také překročení rychlosti).
 

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon