Jeden se zranil, druhý nebodoval

Hradec Králové - Pro tým nejpodstatnější událost závodu se udála hned v prvním tréninku. Na slavné Monze totiž sanmarinský jezdec William de Angelis upadl tak nešťastně, že si zlomil klíční kost a ve čtvrtém závodě mistrovství světa silničních motocyklů třídy supersport hradeckému týmu Intermoto Czech Klaffi v samotném závodě chyběl.

"Bohužel de Angelis měl smůlu a nám nezbývá než doufat, že se dá dohromady na příští závod," uvedl spolumajitel hradeckého týmu Josef Kubíček.

Pátý závod letošního ročníku mistrovství světa supersportů se jede za necelé tři týdny v anglickém Silverstone.

Kvůli de Angelisově zranění se tak musel na velmi rychlé trati s konkurencí rvát osamocený Tomáš Mikšovský. Do Itálie odjížděl povzbuzen dobrými vzpomínkami z loňskéhého závodu, kdy dojel na bodovaném místě.

Ovšem už kvalifikace ukázala, že letos to bude mít hodně těžké. "V kvalifikaci se mu bohužel příliš nedařilo," musel konstatovat Kubíček.

Mikšovský si totiž v tréninkových jízdách vyjel až 31. místo a do závodu odstartoval z poslední řady. To však krátce po začátku závodu výrazně zlepšil. Posunul se o několik míst dopředu, jenomže to platilo jen do první zatáčky. Tam totiž Mikšovský doplatil na pád, který zavinil Nizozemec Barry Veneman. Právě kvůli tomuto jezdci musel Mikšovský úplně zastavit.

"Jinak bych ho přejel," vysvětloval Mikšovský, jenž tak úvodní šikanu opouštěl jako poslední.

Pak však zabojoval a do cíle dorazil na 18. místě. A mohl dopadnout ještě lépe, kdyby pět kol před cílem před ním neupadl Brit Tunstall.

"Kvůli němu jsem zase hodně ztratil a pak už bylo těžké dostat se víc dopředu," uvedl český závodník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž