Janiš s Perglem dojeli v Estorilu pátí

  • 1
Estoril - V předposledním závodu šampionátu FIA Grandturismo skončili čeští jezdci Jaroslav Janiš a Robert Pergl na pátém místě. "Nevím, kde jsme mohli vzít ty čtyři chybějící sekundy na čtvrté místo, ale i tak jsme s umístěním i výkonem spokojeni," řekl Janiš, který je v průběžném pořadí seriálu patnáctý, Pergl devátý.

Po opatrnějším začátku se Pergl dostal na bodovaná místa a do boxů najížděl ze čtvrté příčky.

Janiš se na trať vrátil na desátém místě, ale nedlouho před koncem závodu byl opět čtvrtý. Po nutné zastávce na dotankování paliva nakonec dojel pátý s minimálním odstupem za dvojicí Stéphane Ortelli, Marc Lieb, která vede průběžné pořadí třídy N.
 
"Hned po vystřídání jsem se vrátil do hustého provozu a nemohl jsem pořádně využít možností nových pneumatik. Vůz byl lehce nedotáčivý, za což pravděpodobně mohlo jiné počasí," posteskl si Janiš.

Pergl byl rád, že se vrátil v seriálu do první desítky. "V úvodu závodu jsem se v prvé řadě chtěl vyhnout problémům, což mě možná stálo pár míst, ale pak jsem zase několik jezdců předjel.

Poslední kola před zastávkou byla dost náročná, pneumatiky už hodně klouzaly a bylo těžké udržet vůz na trati," prohlásil.  Sezonu zakončí za dva týdny závod v italské Monze.

V hodnocení týmů patří české stáji MENX sedmá příčka, i když na rozdíl od většiny ostatních nasazuje jediný vůz.

Výsledky třídy N-GT:
1. Bertolini, de Simone (It./Ferrari 360 Modena) 103 kol, 2. Davies, Turner (Brit./Ferrari 360 Modena) -22,185, 3. Sugden, Collard ((Brit./Fr./Porsche 996 GT3-RS) -1 kolo, 4. Ortelli, Lieb (Mon./Něm./Porsche 996 GT3-RS) -2 kola, 5. Pergl, Janiš (ČR/Ferrari 360 Modena) -2 kola.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž