Formule 1 zůstane v Silverstone

L o n d ý n - Až do roku 2017 se bude konat na trati v Silverstonu Velká cena Británie, která je součástí seriálu mistrovství světa formule jedna. Skončil tak spor mezi závodišti. Dohodli se na tom trojnásobný mistr světa Jackie Stewart, jenž zastupuje majitele Silverstonu, a Frank Lowe, předseda společnosti Octagon spravující konkurenční okruh v Brands Hatch. Silverstone měl původně práva pouze na příští ročník.

Od roku 2002 do roku 2017 měl britskou Velkou cenu hostit Brands Hatch. Ten však měl problémy s některými bezpečnostními opatřeními, a protože hrozilo, že by Velká Británie mohla o závody formule jedna přijít, rozhodli se jeho zástupci smlouvu na patnáct let postoupit Silverstonu.

Dohodu ještě musí na svém zasedání schválit Britský klub závodních jezdců, který Silverstone vlastní. Jednání je naplánováno na 18. prosince a podle předpokladů by mělo být jen formalitou. Octagon se totiž zavázal do závodiště v Silverstonu mohutně investovat.

V uplynulé sezoně dubnový závod výrazně poznamenal silný déšť, který rozmáčel nezpevněné parkoviště pro diváky. To muselo být uzavřeno a fanoušci měli velké problémy dostat se na závody. Pro příští rok byla Velká cena přesunuta zpět na červencový termín, kdy je v Anglii příznivější počasí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž