Diskuze

Chcete devalvovat formuli 1. Ferrari hrozí odchodem z královské disciplíny

Ferrari hrozí odchodem z mistrovství světa formule 1. Šéfovi stáje Mattiovi Binottovi se zajídá představa, že se bude stále snižovat horní hranice rozpočtu týmů na sezonu. Koronavirová pandemie sice sport finančně výrazně zasáhla, podle Binotta by ale příliš radikální kroky mohly devalvovat roli formule 1 coby královské disciplíny motorsportu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Doproručuji formule odstavit a přesednou na jízdní kola. Pak je možné finanční strop dále podstatně snížit.

0 0
možnosti
RB

F1 je jedničkou jen co se týče peněz, jinak mi přijde že atraktivita rok co rok upadá. Z hlediska tv je pochopitelné že prosazuje F1, která se jede v jednom místě, než WRC, kde je daleko náročnější logistika . Já preferuji Rallye, ale každému se líbí neco jiného.

5 0
možnosti
DK

F1 je už zhruba 30 let parodií na F1

21 0
možnosti
Foto

P60a16v56e97l 24B93r84u61s

23. 4. 2020 17:12

já bych hlasoval pro strop výdajů - to ano. ale za volnost týmů v rámci tohoto rozpočtu postavit auto, které nebude limitované nesmysly jako povinné pneumatiky, nemožnost dotankovat, nemožnost inovací. podívejte se na VC z let kolem roku 80. Tyrrel šestikolka. a vadilo to někomu? nevadilo.

24 1
možnosti
Foto

Takhle na první poslech ten váš názor nezní špatně. Omezení ano, ale uvolnění jinde. Váha by se přenesla z dovedností získat finance na oblast technických dovedností.

3 0
možnosti
JJ

jenom mi není jasný jak to kontrolují, jestli kreativně někoho zaměstnají za pár šupů a dají mu královský vedlejšák nebo oficiálně pracuje pro někoho jiného spřízněného

0 0
možnosti
JM

Ale Ferrari rally nejezdí, tak jaký odchod z královské disciplíny?

10 0
možnosti
Foto

Záleží jak se to vezme. Z hlediska řidičského umění je možná rally královská disciplina. Z hlediska sledovanosti a peněz je to vůči F1 jako házená vůči fotbalu. :-)

14 1
možnosti