Dvojkou Fordu bude Fin Hirvonen

  • 2
Londýn - Pokračování angažmá Romana Kresty u továrního týmu Ford je už jen velmi nepravděpodobné. šéfové britské stáje totiž oficiálně zveřejnili, že uzavřeli tříletý kontrakt s finským jezdcem Mikko Hirvonenem, který bude startovat ve všech rallye nadcházející sezony.

Pětadvacetiletý Fin vytvoří dvojici s krajanem Marcusem Grönholmem, jenž se fordu upsal již dříve.

Hirvonen se do týmu vrací podruhé. V roce 2003 totiž odjel všechny díly šampionátu. Poté však Ford opustil a v závodech MS startoval převážně se soukromými vozy. Letos nejčastěji s focusem ročníku 2003, v Japonsku však například hájil barvy továrního týmu Škoda Motorsport.

Celkem nasbíral čtrnáct bodů do hodnocení jezdců a obsadil desáté místo. Lepší bilancí se ze soukromníků mohl pochlubit pouze Rakušan Manfred Stohl.

Nejlepším výsledkem Hirvonena bylo třetí místo na Katalánské rallye.  "Angažováním Mikky je obsazení našeho týmu kompletní. Věřím, že kombinace Marcuse a jeho bude ideální pro nový focus i pro nás. Oba patří mezi zkušené a kvalitní jezdce závodící s vozy WRC," uvedl ředitel týmu Jost Capito v oficiální tiskové zprávě fordu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž