Češi prý byli na Dakaru okradeni

Varzázát - Nepříjemný zážitek mají za sebou české automobilové posádky, které se účastní dakarské rallye. V průběhu pondělní páté etapy totiž dvojici Martin Oswald, Jana Tylšová údajně okradli domorodci a vinou následných problémů nestihli členové pražského Off road centrum teamu dojet do cíle v předepsaném časovém limitu.

Obdobně dopadli i jejich kolegové Petr Kubík a Lukáš Vacovský, kteří jim pomáhali vzniklé nesnáze řešit. Obě posádky však v soutěži pokračují.

"Domorodci nám poškodili pneumatiku, kterou jsme museli vyměnit, a pak nás okradli. Vše jsme řešili s místní policií, a proto jsme nestihli dojet do cíle etapy v limitu. Pokračujeme však dále," uvedla Tylšová.

Oba vozy Toyota Landcruiser pilotované českými jezdci tak do cíle dojely až pozdě v noci a byly i kvůli desetihodinové penalizaci klasifikovány až na 117. respektive 128. místě se ztrátou více než patnácti hodin.

Obdobně jsou na tom i v průběžném pořadí: Kubíkův vůz je na 112. a Oswaldův na 115. místě. "Doufám, že dnešek bude úspěšnější," přála si Tylšová, první česká žena, která se na start dobrodružného afrického klání postavila.

Podle informací zpravodaje Českého rozhlasu, který se rallye účastní v novinářské posádce, však k žádné větší krádeži nedošlo. "Jedná se o zkreslené informace. S oběma posádkami jsme v úzkém kontaktu, v pondělní etapě prostě zaplatily nováčkovskou daň a příliš často zapadávaly," uvedl zpravodaj v podvečerním přímém vstupu.

Při jednom z uvíznutí se však Češi i podle rozhlasu do kontaktu s domorodci dostali. Ti jim prý v přemíře snahy o pomoc zničili ventilek, poté jim odloupli i českou vlaječku z auta a sebrali lopatu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž