Bartoše podvedl německý výrobce

Poříčí nad Sázavou - Místo autokrosaře Petra Bartoše na startovním roštu finále královské kubatury do 4000 ccm zůstalo prázdné. Obhájce titulu z Mladé Boleslavi v Poříčí nad Sázavou rezignoval kvůli technickým problémům. „Nefunguje mi motor, navíc jsem oddělal převodovku. Letošní ročník je pro mě tím pádem odepsaný,“ řekl Bartoš. Úvod sezony, ve které se chystal znovu zaútočit na titul evropského šampiona, vynechal Bartoš kvůli problémům s motorem. „Podvedl mě německý dodavatel, který mi poslal šrot, přestože měl motor od listopadu zaplacený. Tak jsme museli stavět motor sami a úvod sezony jsem nestihl,“ zlobí se loňský mistr republiky.


Bartoš toužil po motoru s větším obsahem. Ten spolu s mechaniky od Charouze dokončili až před závodem mistrovství Evropy v Mattersburgu. „Ve tři ráno jsme ho dodělali, sedli jsme do autobusu a jeli na závody,“ vzpomíná.

Nový a nevyzkoušený motor však zátěž nevydržel. Až v Litvě se blýsklo Bartošovi na lepší časy, když skončil třetí. „Jenže to je trať, která je rovná rychlá, zatímco u nás jsou většinou rozbité.“

Doma i v Evropě ztratil šanci bojovat o triumf, a tak sezonu hodlá využít k testování a chce se důkladně připravit na další rok. „Nechci nic vzdávat, ale sezona je pryč. Jezdecky na tom není mnoho lidí lépe, ale motor není dobrý. Určitě si však najdu nějakou motivaci, protože nejsem člověk, který hned hází flintu do žita,“ plánuje Petr Bartoš.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž