Jan Kopecký

Jan Kopecký | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Rallye mezi brněnskými pavilony. Čas nerozhoduje, hlavní je show

  • 0
O jejich úspěchu rozhodují sekundy, mnohdy i desetiny. O ty ale v sobotu na brněnském výstavišti při Agrotec Rally Show rozhodně nepůjde. „Zvláštností bude, že posádky nepojedou proti chronometru. Soutěžící budou pouze respektovat maximální jízdní dobu na průjezd rychlostní zkoušky,“ vysvětluje ředitel show Rudolf Kouřil.

Díky organizátorům z Hustopečí nebude třídenní festival Sport Life, jenž začíná v pátek, pouze propagací tance, sportu a zábavy, ale také rychlých kol.

„Naším cílem je, aby se aktuální domácí mistři, ale i další představili veřejnosti v mimořádné exhibici,“ sděluje za pořadatele Martin Rada. „Rádi bychom návštěvníkům festivalu nabídli možnost blíže se seznámit se soutěžními speciály a s organizací a fungováním rallye podniku, včetně rychlostních zkoušek.“

První exhibiční erzeta u pavilonu Z, na jejíž start by se měla postavit asi třicítka posádek, je naplánovaná na sobotní pravé poledne. Druhá jízda se uskuteční v 15.30.

Špičkoví rallyoví jezdci dorazí na výstaviště už o den dřív, v Brně se budou dekorovat čeští šampioni v automobilových soutěžích. Pro fanoušky je od 18 hodin v pavilonu E připravena autogramiáda, které se mají zúčastnit zvučná jména, jako jsou Jan Kopecký, Václav Pech, Jan Černý, Jaromír Tarabus, Martin Prokop či Václav Dunovský.

Úspěšné závodníky doplní i finská legenda Ari Vatanen, jenž má na kontě čtyři triumfy na slavném Dakaru i světový rallyový titul z roku 1981.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž