Můj last dance. Polívku uspím, pak s MMA skončím, plánuje britský hasič

  • 1
Možná už mu boxerské rukavice visely v garáži na hřebíku. S MMA se rozloučil. Plánoval se rvát už jen s ohněm coby profesionální hasič. Ovšem pak přišla nabídka, která nešla odmítnout. Zápas doma v Anglii? Kousek od jeho domu?

Lee Chadwick (28-18), majitel šesti opasků z pěti různých organizací, si premiéru v Oktagonu odbyl letos v květnu v Praze, ale od Poláka Roberta Bryczeka dostal na budku. Knockout v 1. kole.

„Ukončil jsem kariéru, protože po zápase jsem byl nepoužitelný. Do Vánoc jsem se pral s vyhřezlou plotýnkou, a jakmile jsem dostal úder, můj mozek vypnul, aby ochránil tělo. Přitom jsem za posledních osmnáct let dostal daleko větší rány,“ popisuje Chadwick v druhé epizodě série Na Dohled.

Osmatřicetiletý veterán MMA, jenž zápasil pod vlajkou Cage Warriors či Bellatoru, se však přece jen rozhodl do klece vrátit. Na Oktagonu 48 v Manchesteru se utká ve střední váze (do 86 kg) se Zdeňkem Polívkou (8-7), který právě Poláka Bryczeka před dvěma lety porazil.

Stafylokok mi rozežral koleno. Zápasník o strachu z amputace a proměně MMA

„Vím, co dovede, nepodcením ho. Vysoký bojovník, rád se pere v postoji... Chci toho kluka uspat. Ideální bude ho buď vypnout, nebo uškrtit,“ hlásí Chadwick, dle sázkových kanceláří jasný favorit.

Polívka, 24letý ranař s přezdívkou Gameover, však hodlá soupeři rozlučku s kariérou překazit. „Věřím, že to bude game over pro Chadwicka,“ usmívá se chlapík, kterého můžete potkat nejen v gymu, ale třeba i v divadle.

Lucie Vondráčková a Zdeněk Polívka (červenec 2023)

Ano, jeho partnerkou je zpěvačka Lucie Vondráčková, a tak Polívka nedávno navštívil premiéru hudební komedie Zapomeňte na Shakespeara v Divadle Hybernia se svou milou v hlavní roli. V sobotu bude ve světle reflektorů on.

Ve videu Na Dohled se rovněž dozvíte, jak se připravuje Jakub Bahník na souboj lehkých vah s Akonnem Wanlissem, bývalým striptérem. Bahník už dva britské zápasníky Cucciniella a Grimshawa porazil, přesto míní: „V Anglii mě asi moc neznají, ale po sobotě se to změní.“


Témata: Oktagon MMA, MMA, Anglie