Oktagon ve Frankfurtu nabídne i souboj o ženský titul, vrací se Jungwirth

  • 0
Než jde spát, představuje si, jak si přehazuje přes rameno pás pro šampionku Oktagonu. V sobotu může proměnit svou vidinu v realitu. Katharina Dalisdaová, německá MMA jednička, se utká s Australankou Jacintou Austinovou o titul ve slámové váze do 52 kilogramů.

„Je pro mě čest, že mohu zápasit o titul, navíc vůbec první v organizaci. Jsem skvěle připravená. Ale zároveň na sebe nechci vytvářet zbytečný tlak, že bych se mohla stát první německou šampionkou,“ řekla Dalisdaová (9-3) v první epizodě pořadu Na Dohled před Oktagonem 46.

„Je to pro mě velký krok. První zápas o titul, poprvé na pět kol, poprvé hlavní zápas turnaje. Moc se těším.“

Jednatřicetiletá Němka, původně judistka, má na půdě česko-slovenské MMA organizace tři výhry. Loni v říjnu ve Frankfurtu zdolala Mallory Martinovou, na konci roku v Ostravě Moniku Chochlíkovou a v dubnu v Bratislavě Isabellu de Páduovou.

Jacinta Austinová z Austrálie

I proti Jacintě Ausinové (5-1) je jasnou favoritkou. Nebo ne? „Jestli si chcete vydělat hromadu peněz, vsaďte na naši výhru. A jestli ještě víc, vsaďte na naši výhru na submisi,“ má jasno Alex Carioti, trenér Austinové.

„Jsem v MMA rozhodně komplexnější než moje soupeřka. Sice má dobrý postoj a slušný grappling, ale to je vše,“ řekla osmadvacetiletá Australanka. Původně se věnovala kickboxu, muay thai či boxu, až před třemi lety se naplno vrhla na MMA.

Ve svém prvním boji v Oktagonu - v červnu v Oberhausenu - „uškrtila“ Sofii Bagishviliovou, bojovnici ze zkušenostmi z KSW. Teď věří, že když dokáže skolit sveřepou Němku na její domácí půdě, přijde nabídka z UFC.

Novotný versus Dana White. Oktagon získal čtyři nominace na „MMA Oscary“

Pro obě zápasnice půjde o životní zápas. Po odchodu Terezy Bledé do UFC je Oktagon bez ženské šampionky, která ji nahradí?

V novém videu Na Dohled se představí i Christian Jungwirth, který zavzpomíná na divoký souboj s Bojanem Veličkovičem. A o své pocity se podělí Slovák Daniel Hronek. Ve Frankfurtu ani jeden z nich nebude chybět.