Patrik Kincl

Patrik Kincl | foto: Profimedia.cz

Vémolův soupeř v Liberci: zápasník ze Samoy, co má problémy s váhou

  • 3
MMA zápasník Karlos Vémola bude 15. dubna na Oktagonu 41 v Liberci bojovat proti Alu Matavaovi. Jméno Vémolova protivníka oznámila organizace na sobotním turnaji v Mnichově. Pro českého bijce to bude generálka před dlouho očekávaným květnovým soubojem s Patrikem Kinclem o titul šampiona střední váhy.

Je zpět. Zdravý a hladový. Karlos Vémola (33-6) se po devítiměsíční zdravotní pauze vrací do klece. S Alem Matavaem (10-5) se v dubnu v liberecké Home Credit Areně utká ve váze do 89 kilogramů.

Osmadvacetiletý rodák z Americké Samoy má za sebou v Oktagonu tři zápasy. V červnu 2021 prohrál se Samuelem „Pirátem“ Krištofičem, následující dva duely s Pavlem Salčákem a poté Markem Mazúchem vyhrál.

S Mazúchem přitom vůbec bojovat neměl. Loni v prosinci na Oktagonu 37 v Ostravě ho čekal zápas ve střední váze proti Radovanu Úškrtovi, řešil ovšem problémy se shazováním váhy. Převážil o pět kilogramů.

Přijel cirkus! Popcorn, basket, Baníček aneb Oktagon poprvé v Mnichově

Úškrt s tak těžkým soupeřem zápasit odmítl, a tak šanci - nově v polotěžké váze - dostal Marek Mazúch. Odešel s K.O. v prvním kole.

Co Al Matavao předvede proti favorizovanému Vémolovi?

Na Oktagonu, jenž se poprvé koná v Liberci, se vedle souboje Vémola vs. Matavao představí třeba Gábor Boráros proti Selimu Topuzovi. Hlavní zápas o titul bantamové váhy obstará prvořadý šampion Jonas Magard se svým dočasným zástupcem Gustavem Lopezem.

Boj o miliony se blíží. Gamechanger zná všechny dvojice zápasníků

Odveta Kincla s Vémolou se uskuteční v O2 aréně 20. května. „Žiju jen pro tento zápas. Vyhraju a budu dál šampion,“ hlásí Kincl, který kvůli souboji s Vémolou odmítl nabídku být součástí milionového projektu Gamechanger. Ten startuje v Ostravě už 14. března.