Vítejte na snowboarding.idnes.cz!

Praha - Portál iDNES, generální mediální partner Českého olympijského týmu, rozšiřuje své sportovní zpravodajství o nový specializovaný server věnovaný snowboardingu. Na adrese snowboarding.idnes.cz vznikly nové stránky, které se detailně zaměřují na rychle se rozvíjející sportovní odvětví snowboarding.

V pořadí už šestý samostatný server sdružený pod společnou doménou sport.idnes.cz nabízí vedle podrobného zpravodajství, rozhovorů a výsledkových databází, také osvětu o nové sportovní disciplíně, která se už před čtyřmi lety zařadila mezi řádné olympijské sporty. Vedle rubrik pojmenovaných podle jednotlivých disciplin snowboardingu tak najedeme i názvy jako Snowparky a resorty či Snowboarding v pojmech.

Stránky vznikají ve spolupráci s Asociací českého snowboardingu, která zajišťuje závody Českého poháru a připravuje závodníky pro státní reprezentaci.

Obsahovou nezávislost stránek snowboarding.idnes.cz garantuje profesionální tým redakce iDNES, který připravuje nejnavštěvovanější sportovní zpravodajský server na českém internetu. Za měsíc navštíví sportovní zpravodajství 350 000 individuálních čtenářů, kteří shlédnou téměř 3 miliony stránek.

V rámci sportovních stránek iDNES už mají své stálé čtenáře samostatné servery fotbal.idnes.cz, hokej.idnes.cz, motorsport.idnes.cz, formule.idnes.cz a basketbal.idnes.cz.

Snowboarding jako mladý sport byl dlouhou dobu vnímán pouze jako určitý módní trend, poslední desetiletí však tento pohled zcela změnilo. V roce 1994 byl poprvé na programu olympijských her coby jako ukázkový sport, a o čtyři roky později se v japonském Naganu už závodilo o plnohodnotné medaile.

V dnešní době již snowboarding patří zcela jistě mezi rovnocenné zimní sporty, které mají vlastní členskou základnu, tréninkové prostředí, jsou v něm pořádány pravidelně závody v několika disciplínách.

Snowboarding si vybojoval svoje místo i na speciálních sportovních kanálech, jakými je Eurosport, DSF a propracoval se do zpravodajských relací po celém světě. Vznikají nové pořady, časopisy i internetové servery.

Českou jedničkou se chce stát portál snowboarding.idnes.cz

Závody ve snowboardcrossu nabízí často efektní a dramatickou podívanou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž