Roman Koudelka

Roman Koudelka | foto: AP

Norové ovládli v Oslu závod skokanských družstev, Češi skončili sedmí

  • 2
Družstvo českých skokanů na lyžích Polášek, Hlava, Kožíšek a Koudelka skončilo v závodě Světového poháru v Oslu na sedmém místě. Závod, zkrácený na jedno kolo, vyhráli Norové před Japonskem a Rakouskem..

Češi se i popáté v sezoně vešli do finálové osmičky, druhé kolo ale tentokrát rozhodčí zrušili. Za českým kvartetem zůstali Švýcaři a týmy Ruska a Finska.

Norové zvítězili o 13 bodů a týmový závod SP ovládli poprvé v sezoně. Do vedení je posunul skok Roberta Johanssona, který v závěrečné sérii přistál na 144 metrech a vylepšil rekord můstku na Holmenkollenu.

Naopak poslední skokan závodu Kamil Stoch svůj pokus pokazil a Poláci klesli z prvního na čtvrté místo. Až za nimi skončili mistři světa Němci, kteří doplatili na pád Stephana Leyheho.

V neděli se v Oslu koná soutěž jednotlivců, z páteční kvalifikace do ní postoupili Polášek, Hlava a Koudelka.

Světový pohár skokanů na lyžích

Oslo

Muži - družstva (zkrácený závod na jedno kolo): 1. Norsko (Forfang, Pedersen, Lindvik, Johansson) 469,8, 2. Japonsko (Sato, Kasai, D. Kobajaši, R. Kobajaši) 456,8, 3. Rakousko (Hayböck, Fettner, Aschenwald, Kraft) 454,4, 4. Polsko 440,9, 5. Německo 437,9, 6. Slovinsko 419,4, 7. Česko (Polášek, Hlava, Kožíšek, Koudelka) 391,5.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž