Skokani na lyžích začínají sezonu

Praha - Se čtyřčlenným týmem zahájí čeští skokani na lyžích novou sezonu. K úvodním dvěma závodům letní části Světového poháru nastoupí o víkendu v německém Hinterzartenu na můstku K-95 Jakub Janda, Jan Matura, Jan Mazoch a Lukáš Hlava. Do francouzského Courchevelu, kde se bude skákat 14. srpna po umělým osvětlením na můstku K-120, pak odjede jen trio Janda, Matura, Mazoch.

Závěrečné soustředění absolvovali skokani minulý týden v rakouském Innsbrucku, kde 30. srpna letní Světový pohár vyvrcholí. "V tom vedru to bylo v kombinézách hodně náročné," zhodnotil trenér Ján Tánczos tréninkové podmínky v posledních týdnech.

V úterý reprezentanti absolvovali fyzické testy v Olomouci a podle kouče jsou ve výborné kondici, někteří si prý udělali i osobní rekordy.

Přesto Tánczos zůstává spíše při zemi. "Žádné velké cíle si předem nedáváme. Uvidíme, jako to půjde. Určitě chceme co nejvíce bodovat," řekl trenér. "Bude to motivace před zimním svěťákem," věří, že boj o nominaci skokany vyhecuje k co nejlepším výkonům.

Program:
9. srpna: Hinterzarten (Něm.) K-95 týmy,
10. srpna: Hinterzarten K-95,
14. srpna: Courchevel (Fr.) K-120 (umělé osvětlení),
28. srpna: Predazzo (It.) K-120 (umělé osvětlení),
30. srpna: Innsbruck (Rak.) K-120.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž