Cílový prostor závodů Světového poháru v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně.

Cílový prostor závodů Světového poháru v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Světový pohár ve Špindlerově Mlýně mění termín, bude už v lednu

  • 0
Světový pohár v alpském lyžování žen, který se do Špindlerova Mlýna vrátí po čtyřech letech, se nakonec neuskuteční v únoru, ale už na konci ledna. Největší hvězdy současného lyžování diváci uvidí v akci 28. a 29. ledna. Opět si to rozdají ve slalomu a v obřím slalomu.

Změnu termínu potvrdila Mezinárodní lyžařská federace. „Nový termín byl pro nás překvapením. Nic to ale nemění na věci, že jsme připraveni uspořádat top sportovní akci v České republice opět na nejvyšší možné úrovni,“ uvedl Čeněk Jílek, šéf představenstva společnosti Melida, která je provozovatelem špindlerovského skiareálu. Kromě soutěžní FIS World Cup sjezdovky a tréninkové trasy budou všechny ostatní sjezdovky v době akce pro veřejnost otevřeny.

Světový pohár v roce 2019 byl parádní reklamou na lyžování, navštívilo ho na 19 tisíc diváků. Ozdobou byly souboje Američanky Mikaely Shiffrinové se slovenskou superhvězdou Petrou Vlhovou, která vyhrála obří slalom a ve slalomu speciál dojela třetí. „Byl to skvělý závod s úžasnou podporou fanoušků, díky které jsem se tam cítila téměř jako doma. Těším se proto, že světák bude zase blízko Slovenska a fanoušci budou moci být opět u toho,“ uvedla olympijská vítězka z Pekingu Petra Vlhová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž