Série Snowboard Open pokračovala v Čenkovicích

Čenkovice - Před nečekaně početným obecenstvem se o víkendu utkali v Čenkovicích snowboardisté o vítěztví v druhých závodech série Snowboard Open 2003. Ze sobotního snowboardrossu si prémii 4000 korun odvezl Kamil Mahovský, když ve finále porazil i reprezentanta v alpských disciplínách Václava Chlíbka. V ženách dominovala Veronika Mlejnková. V nedělní Big Airu létali závodníci vzduchem až 30 metrů, což některé z nich odradilo už před startem. Pro první místo si suverénně doskočil Josef Toufar.

V sobotu se závodilo v disciplíně zvané snowboardcross a bylo se na co dívat. Na start náročné a rychlé trati, která splňovala parametry i Českého poháru,  se postavil vysoký počet závodníků převážně z Česka - 83 mužů a 23 žen. Jelikož Český pohár snowboardcrossu měl tento víkend přestávku, rozšířili startovní pole amatérů a závodníků-začátečníků přední jezdci českého závodního snowboardingu.

Do odpoledního KO finále postoupilo nejlepších 64 mužů a 16 žen z kvalifikace. Odjelo se také finále dětí a juniorů. Z vítězství se nakonec po velmi tvrdých a napínavých soubojích, kdy do poslední chvíle nebylo jasné kdo zvítězí, radoval bývalý český reprezentant  Kamil Mahovský. Za první místo získal prémii 4.000,- Kč. Na druhém místě skončil a 2.000,- Kč vybojoval další český reprezentant Václav Chlíbek a třetí dorazil do cíle teplický Michal Hrbáček. V juniorech již podruhé suverénně zvítězil juniorský reprezentant Vašek Choura.

V ženách dominovala a 1.000,- Kč získala Veronika Mlejnková. Sobotní program zakončila snowboardová párty s živou kapelou v Orličkách.

Nedělní Big Air Contest se nesl ve znamení velkého zájmu diváků. Na start se postavilo pouze 20 mužů a 2 ženy. Pro první místo si suverénně doskočil Josef Toufar, který tak získal prémii 4.000,- Kč. Druhý skončil Martin Večerka z Prahy a třetí Marek Žalud z Karlových Varů.

V soutěži žen zvítězila Eliška Šírová. Kategorii juniorů ovládl Honza Nečas.

Během víkendu se určitě bylo na co dívat. Skvěle připravené překážky, fantastická účast, ale i zajímavé souboje dětí a a juniorů v kategoriích Kids a Rookies. Doufejme, že tak povedená akce bude k vidění i příští víkend v Bedřichově (Jizerské hory), kde třetím víkendem pokračuje série Snowboard Open 2003.


VÝSLEDKY
Sobota 8. 2. 2003 – Snowboardcross
Muži: 
1. Kamil Mahovský
         2. Václav Chlíbek
         3. Michal Hrbáček
Ženy: 1. Veronika Mlejnková
         2. Martina Krejčová
         3. Barbora Zatoriová
junioři: 1. Vašek Choura
juniorky:  1. Zuzana Kohoutková
děti:  1. Michal Kupec

Neděle 9.2. 2003 - Big Air

Muži: 1. Josef Toufar
         2. Martin Večerka
         3. Marek Žalud
Ženy: 1. Eliška Šírová
          2. Eva Nepustilová
junioři: 1. Jan Nečas


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž